Care este legătura dintre micul dejun şi performanţele şcolare

1 2 jpg jpeg

Rezultatele celui mai recent studiu în domeniu au arătat că obiceiul de a lua micul dejun sănătos, care să cuprindă cereale, pâine, lactate şi fructe, ajută la obţinerea unor note mai mari la evaluări.

În schimb, obiceiul copiii de a consuma la prima masă din zi dulciuri sau gustări nesănătoase este echivalent cu situaţia când cei mici nu mănâncă deloc la micul dejun, susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Cardiff din Marea Britanie.

În cadrul studiului, specialiştii au analizat obiceiurile alimentare în cazul a 5.000 de copii, cu vârsta cuprinsă între 9 şi 11 ani. După ce au analizat şi rezultatele şcolare ale elevilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că cei care obişnuiau să mănânce sănătos la micul dejun obţineau note mai mari la şcoală, erau mai atenţi şi se concentrau mai uşor.

„Şi cercetările realizate până în prezent au arătat că există o legătură între obiceiul de a mânca micul dejun şi starea de bine a persoanei de pste zi. Concluziile studiului nostru au arătat că asociarea este valabilă şi în cazul copiilor, mai exact cei mici reuşesc să obţină performanţe şcolare mai bune dacă nu sar peste prima masă din zi“, a precizat Graham Moore, profesor în cadrul Universităţii Cardiff.