Campania #vreausarespir îţi dă ocazia să prelungeşti viaţa copiilor cu fibroză chistică

În întreaga ţară, sunt doar aproximativ 10 medici specializaţi în fibroză chistică, o afecţiune care afectează plămânii şi abilitatea de a respira. Este o boală cronică, incurabilă care alterează în timp abilitatea de a respira, de aceea copiii şi tinerii adulţi cu fibroză chistică îşi petrec viaţa în spitale din cauza infecţiilor grave repetate.
Fibroza chistică nu se vindecă
Până în prezent, nu există un tratament de vindecare a fibrozei chistice, ci numai tratamente de ameliorare a simptomelor şi de încetinire a evoluţiei bolii.
La nivel internaţional s-au făcut progrese pentru încetinirea evoluţiei bolii, însă aceste tratamente nu sunt disponibile momentan şi în ţara noastră. Găseşti mai multe informaţii AICI
Cifră
1 din 2.500 de copii se naşte cu această boală
Ajută şi tu!
În sprijinul celor care suferă de fibroză chistică, Asociaţia de Fibroză Chistică din România a lansat campania #vreausarespir prin care îşi propune să strângă fonduri pentru ca numărul respiraţiilor fiecărui copil din România, bolnav de fibroză chistică, să crească.
Dacă vrei să-i sprijini pe aceşti copii şi tineri, o poţi face trimiţând un SMS cu textul RESPIR la 8834 şi vor dona în acest fel 2 euro. Donaţiilor vor facilita dotarea unui compartiment dedicat copiilor cu fibroză chistica din Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii Grigore Alexandrescu.
Vrei să faci donaţii suplimentare? Vizitează site-ul campaniei. Pacienţii cu fibroză chistică au mare nevoie de ajutor financiar. Tratamentul celor care suferă de această boală include enzime pancreatice, vitamine, suplimente nutritive, fizioterapie zilnică şi medicamentaţie, valoarea lunară a acestuia ajungând la peste 2000 RON, în afară de alimentaţie, care trebuie să fie de calitate şi bogată în calorii.
Atenţie!
Doar o parte din medicamentele de care pacienţii au nevoie sunt subvenţionate prin Programul Naţional de Fibroză Chistică. La pacienţii adulţi boala se agravează mai repede, iar cheltuielile necesare pentru tratamentul complicaţiilor cresc exponenţial.