Boala ochiului lene┼č, tratat─â inedit

1 2 jpg jpeg

Ambliopia debuteaz─â ├«n primii ani de via┼ú─â ┼či se caracterizeaz─â printr-o utilizare insuficient─â a unui ochi sau chiar a ambilor ochi, astfel ├«nc├ót este afectat sistemul vizual, care nu se poate dezvolta ┼či func┼úiona normal.

Echipa de elit─â de la Universitatea ÔÇ×McGillÔÇť din Montreal, Canada, a f─âcut o descoperire la care nu se a┼čtepta nimeni. Jocurile banale, de aten┼úie distributiv─â, ├«n care trebuie s─â a┼čezi ÔÇ×c─âr─âmiziÔÇť, cum este binecunoscutul joc Tetris, pot s─â antreneze ambii ochi s─â lucreze ├«mpreun─â.

La studiul efectuat de oamenii de ┼čtiin┼ú─â canadieni au fost implicate 18 persoane, iar rezultatele au fost mai bune dec├ót la studiile ├«n care se acoperea un ochi, pentru a-l determina pe cel─âlalt, ÔÇ×ochiul lene┼čÔÇť s─â munceasc─â mai mult.

Cercet─âtorii inten┼úioneaz─â s─â testeze pe o perioad─â de timp mai lung─â aceste descoperiri ┼či s─â se conving─â c─â aceast─â metod─â este una potrivit─â pentru tratamentul copiilor care sufer─â de boala ÔÇ×ochilor lene┼čiÔÇť.

De fapt, oamenii de ┼čtiin┼ú─â britanici fac ├«n prezent cercet─âri ├«n acest sens.

Se estimeaz─â c─â unul din 50 de copii sufer─â de ambliopie.

Coordonatorul experimentului canadian, Robert Hess spune c─â ÔÇ×metoda care const─â ├«n utilizarea jocurilor de tipul Tetrisului poate constitui un tratament mai bun fa┼ú─â de cel al bandaj─ârii unui ochi.

Un joc de aten┼úie distributiv─â poate fi o modalitate mai atr─âg─âtoare ┼či mai eficient─â pentru a trata ÔÇ×ochiul lene┼čÔÇť.