Boala ochiului leneş, tratată inedit

1 2 jpg jpeg

Ambliopia debutează în primii ani de viaţă şi se caracterizează printr-o utilizare insuficientă a unui ochi sau chiar a ambilor ochi, astfel încât este afectat sistemul vizual, care nu se poate dezvolta şi funcţiona normal.

Echipa de elită de la Universitatea „McGill“ din Montreal, Canada, a făcut o descoperire la care nu se aştepta nimeni. Jocurile banale, de atenţie distributivă, în care trebuie să aşezi „cărămizi“, cum este binecunoscutul joc Tetris, pot să antreneze ambii ochi să lucreze împreună.

La studiul efectuat de oamenii de ştiinţă canadieni au fost implicate 18 persoane, iar rezultatele au fost mai bune decât la studiile în care se acoperea un ochi, pentru a-l determina pe celălalt, „ochiul leneş“ să muncească mai mult.

Cercetătorii intenţionează să testeze pe o perioadă de timp mai lungă aceste descoperiri şi să se convingă că această metodă este una potrivită pentru tratamentul copiilor care suferă de boala „ochilor leneşi“.

De fapt, oamenii de ştiinţă britanici fac în prezent cercetări în acest sens.

Se estimează că unul din 50 de copii suferă de ambliopie.

Coordonatorul experimentului canadian, Robert Hess spune că „metoda care constă în utilizarea jocurilor de tipul Tetrisului poate constitui un tratament mai bun faţă de cel al bandajării unui ochi.

Un joc de atenţie distributivă poate fi o modalitate mai atrăgătoare şi mai eficientă pentru a trata „ochiul leneş“.