Atenţie! Ce riscă bărbaţii în vârstă care vor să devină taţi
Cercetătorii din Viena au lansat o ipoteză destul de îndrăzneaţă, care îi va pune pe gânduri pe reprezentanţii sexului tare, indiferent de vârsta lor.
Dacă ai între 20 şi 30 de ani şi vrei să mai hoinăreşti până să începi să schimbi pamperşi, mai gândeşte-te, atrag atenţia experţii de la Universitatea din Viena.
Oamenii de ştiinţă au făcut studii genetice şi au descoperit că în spermă, cu timpul, se produc zecii de mutaţii care pot afecta înfăţişarea urmaşilor. Dacă genele femeilor nu se modifică în timp, la bărbaţii, la fiecare 16 ani se dublează riscul de apariţie a erorilor în structura de ADN din materialul genetic transmis copiilor.
Partea bună a acestui experiment este că urmaşii taţilor mai în vârstă au mai multe şanse să fie longevivi, comparativ cu bebeluşii care au taţi tineri.
Mai poţi citi pe aceeaşi temă:
- Cum îl înfluenţează pe copil ce mănâncă tatăl
- Cum afectează greutatea tatălui silueta fiicei
- Iată de ce ar trebui să mănânce morcovi bărbaţii
Din păcate, în concluziile experţilor se arată că, pe lângă riscul de a face copii urâţi, bărbaţii trecuţi de vârsta de 45 de ani pot avea copii cu autism. Riscul este de până la 3,5 ori mai mare, decât la bărbaţi tineri.
Martin Fielder, om de ştiinţă vienez, spune că efectul negativ este foarte evident. Spre exemplu, un bebeluş are cu până la 10% trăsături mai plăcute, dacă este născut când tatăl are 22 de ani, spre deosebire de un copil născut când tatăl a trecut de vârsta de 40 de ani.