Află ce băutură previne bolile cardiovasculare

1 2 jpg jpeg

Datorită conţinutului de vitamina B6, berea poate preveni acumularea hemocisteinei, o substanţă care în cantitate mare reprezintă un factor de risc în bolile cardiovasculare.

Cercetările arată şi că 30-35% dintre bărbaţii care consumă bere în cantităţi moderate sunt mai puţin supuşi riscului producerii atacului de cord.

În plus, berea are polifenoli cu proprietăţi antioxidante şi ajută la stimularea circulaţiei sângelui. Î

n schimb, în cazul femeilor care beau două sau trei beri pe săptămână s-a demonstrat că riscul de hipertensiune arterială este mai mic cu 14%.

Totodată, berea poate preveni riscul de obstrucţie coronariană, situaţie ce apare atunci când se formează cheaguri în arterele ce hrănesc inima.

,,Fabricată din ingrediente naturale cum sunt hameiul, cerealele şi drojdia, cu un conţinut de apă de peste 90%, berea nu are deloc grăsimi, colesterol sau cafeină şi este bogată în nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine. Astfel, consumată cu moderaţie poate aduce beneficii sănătăţii şi poate proteja inima de afecţiuni cardiovasculare. Cercetările recente aduc chiar mai multă claritate, identificând posibile efecte pozitive ale consumului moderat de bere în ceea ce priveste reducerea incidenţei bolilor de inimă, fapt cu atât mai îmbucurător pentru iubitorii acestei băuturi”, a afirmat Corina Aurelia Zugravu, preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Ateroscleroza ar putea fi prevenită în urma unui consum moderat de bere datorită scăderii rigidităţii arterelor, creşterii nivelului de lipoproteine cu densitate mare, a nivelului de colesterol bun şi a scăderii nivelulului insulinei.

Este considerat consum moderat de bere o cantitate de 660 ml/zi pentru bărbaţi şi 330 ml/zi pentru femei, cu o concentraţie de alcool de 5%.