Aceasta este temperatura ideală la care trebuie să setăm aerul condiţionat!

Când temeperaturile depăşesc limita suportabilităţii, aerul condiţionat pare să ne salveze. Este bine să îl folosim corect pentru a avea însă parte de beneficiile pe care le oferă.

image

Aerul condiţionat este un rău necesar pe caniculă. Reduce riscul cardiovascular şi deshidratarea, mai ales în cazul persoanelor în vârstă.

Atenție însă la schimbările prea bruște de temperatură, care pot fi periculoase pentru organism! Trecerile frecvente din interiorul răcorit cu aer condiţionat spre exteriorul cald pot provoca şocuri termice periculoase pentru sănătate, dacă diferenţa de temperatură este semnificativă. Astfel, un şoc termic poate apărea dacă afară sunt 40 de grade Celsius, iar în casă 20 de grade Celsius.  

24 de grade Celsius, temperatura ideală

Potrivit medicului Valeria Herdea, citată de Digi24, temperatura ideală pe care ar trebui să o avem în casă pentru a ne simţi bine ar trebui să fie de 24 de grade Celsius.

În acelaşi timp, Agenția franceză pentru mediu și gestionarea energiei (Ademe) atrage atenţia că setarea temperaturii dispozitivului la 26 de grade Celsius în loc de 22 de grade Celsius face posibilă reducerea la jumătate a consumului de energie electrică al aerului condiționat!

Nu sta în bătaia aerului rece!

Este important să nu stai mai aproape de 6 metri de jetul de aer rece! 

În cazul în care stai prea aproape, te poţi alege cu o paralizie facială , dureri de cap, nevralgii, lăcrimarea şi înroşirea ochilor. Şi senzaţia de gât uscat şi tusea seacă ce nu trece cu expectorante pot fi puse pe seama folosirii incorecte a aerului condiţionat. Sunt mai sensibili a face astfel de complicaţii copiii şi vârstnicii, care au sistemul imunitar mai slăbit. Din acest motiv, aerul condiţionat nu are ce căuta în camera copilului. Acasă, cel mai bine este ca aparatul de aer condiţionat să fie montat pe hol, pentru ca răcirea celorlalte încăperi să se facă indirect.