A aflat că are cancer în ultimul stadiu în ziua în care a născut al treilea copil

Pentru multe femei, cea mai frumoasă zi din viaţa lor este cea în care aduc pe lume un copil. Pentru Lois Walker (37 de ani) din Barnsley, Anglia, bucuria de a-şi strânge în braţe cel de-al treilea copil i-a fost umbrită de un diagnostic sumbru.

image

Naşterea prin cezariană a fost momentul în care medicii i-au descoperit lui Lois Walker tumori în ovare, ganglionii limfatici şi în mucoasa abdominală. Erau semnele unui cancer ovarian în stadiul 4, informează entrenous.fr.

Femeia a avut unele simptome în timpul sarcinii, dar se pare că medicii nu le-au luat în considerare, după cum ea a declarat. Ea avea dureri la nivelul stomacului, dar, potrivit propriilor sale declaraţii, medicii i-au prescris antiacide. În iunie 2020, Lois a descoperit că este balonată şi are tranzitul intestinal modificat. I s-a sugerat atunci că poate avea colon iritabil. Mai mult, când simptomele i s-au agravat, ea a primit şi medicamente pentru a-şi trata ipohondria, potrivit BBC. „Mi s-a spus că ar putea fi anxietate legată de sănătate şi mi-a fost recomandat citalopram”, un medicament folosit pentru a trata depresia. După ce a suferit de cancer de piele în trecut, Lois a insistat către medicul ei: „Nu credeţi că aș putea avea cancer?”, a întrebat ea.

Suferinţă ignorată

În decembrie 2020, Lois a descoperit că este însărcinată. Peste 14 săptămâni, după ce a aflat că va avea un băieţel, ea s-a confruntat cu dureri teribile şi, potrivit propriilor mărturii, nu mai putea nici să meargă sau să mănânce, starea ei agravându-se pe măsură ce sarcina avansa.

„Doctorul a spus că aveam aceeași greutate ca acum 12 luni, iar în acel moment eram însărcinată în nouă luni și el nu părea să fie alarmat”, a spus ea pentru New York Post. Când durerea a devenit insuportabilă, femeia le-a spus medicilor că se va sinucide dacă nu o iau în serios. A fost internată de urgență pentru gestionarea durerii şi a primit morfină.

De asemenea, după luni în care a cerut investigaţii suplimentare asupra stării sale de sănătate, i s-a descoperit o tumoră, ceea ce a şi dus la grăbirea naşterii prin cezariană, când i s-a pus şi diagnosticul de cancer ovarian în stadiul 4.

Citește și: Cancerul ovarian, ucigaşul tăcut

În primele stadii, cancerul ovarian trece neobservat adesea. Chiar şi când apar simptome, acestea sunt puse pe seama altor probleme de sănătate, cum sunt tulburările din sfera digestivă. Principalele simptome ale cancerului ovarian sunt: balonările, constipaţia, disconfortul abdominal, menstruaţiile neregulate, urinările frecvente şi sângerările vaginale anormale.

Foto simbol: Shutterstock