Cele două simptome care îţi pot spune că ai cancer ovarian. Multe femei le ignoră

1 2 jpg jpeg

Aceste două condiţii medicale sunt simptome timpurii ale cancerului ovarian. Această este boală silenţioasă care distruge organismul feminin. Diferenţa este că aceste simptome sunt constante în timpul bolii, aşa că nu ar mai trebui ignorate.

Balonare şi flatulenţă

Este unul dintre primele semne de cancer. Nivelul variază: ar putea fi redus, aproape imperceptibil, însă unele femei nici nu pot să-şi închidă pantalonii. Dacă experimentezi asta zilnic, mergi imediat la doctor.

Urinare frecvenţa

Dacă simţi că trebuie să mergi mai des la baie, însă nu ţi-ai crescut aportul de fluide, trebuie să-i faci o vizită medicului. Acesta trebuie să examineze tractul urinar şi organele genitale.

Pentru a depista la timp orice formă de boală este necesar ca periodic să mergi la medic, mai ales în cazul în care în istoricul familial au existat probleme de acest gen.

Astfel printre cele mai frecvente semnale de avertizare pe care organismul ţi le poate transmite cu privir la cancerul ovarian sunt prezenţa durerilor în partea inferioară a abdomenului, durerile lombare, balonarea sau umflarea abdomenului.

Dacă observi că ai pierdut în greutate fără să ştii de ce sau obţii senzaţia de saţietate foarte repede ori nu prea mai ai poftă de mâncare şi pe lângă toate aceste aspecte observi schimbări menstruale şi modificări ale scaunului mai ales costipaţie sau dureri la urinare nu mai amâna vizita la medic.

Chiar dacă aceste simptome întălnte separat au cu totul altă cauză, trebuie tratate cu seriozitate şi în cazul în care persistă să se apeleze la medicul specialist.