1 din 3 adulţi moare din cauza demenţei
O persoană care atunci când moare suferă şi de Alzeimer nu este acelaşi lucru cu persoana care moare din cauza demenţei, se arată în cercetarea efectuată de experţii americani de la Universitatea Chicago's Rush, SUA.
Dar, chiar dacă declinul mental nu este direct implicat în decesul unei persoane, cercetătorii sugerează că poate avea o contribuţie importantă în grăbirea sfârşitului.
Din cercetări a reieşit că doar 30% din persoanele în vârstă de 70 de ani, care nu suferă de Alzheimer, mor înainte de a împlini 80 de ani. Însă dacă au diagnostic de demenţă, sunt mai expuse cu 61% riscului de a deceda.
Declinul mental sever se poate manifesta prin mers anormal, mişcări nefireşti ale corpului şi chiar înghiţitul corespunzător poate fi dificil de efectuat.
Ceea ce duce la creşterea riscului de a suferi de pneumonie, una dintre cele mai comune cauze identificate ale deceselor la pacienţii bolnavi de Alzheimer.
În continuare, trebuie precizat că pacienţii cu demenţă uită să-şi administreze medicamentele pentru diabet, tensiune arterială mărită şi alte afecţiuni.
În plus, aceştia nu sunt capabili, de cele mai multe ori să explice simptomele pe care le simt, spre exemplu că se confruntă cu dureri şi infecţii de diferite tipuri. Prin urmare, îngrijirea medicală precară le poate grăbi decesul.