Cu doar câteva mici schimbări de stil de viaţă poţi să devii mai rezistent la bolile obişnuite în sezonul rece, dar şi la cele de temut, precum cancerul.

Gimnastica la prima oră

Imediat ce te trezeşti, puţină gimnastică sau câteva întinderi stimulează digestia şi te ajută să ai o circulaţie a sângelui mai bună. Exerciţiile fizice alungă şi durerile de spate şi te fac mai energic pentru ziua care abia începe.

Un plus de vitamina C

O imunitate bună menţinută printr-un aport zilnic de 73 mg de vitamina C îţi asigură sănătatea pe termen mai lung, te protejează de cancer şi de bolile de sezon. Mănâncă fructe şi legume de 5 ori pe zi. Alege-le mai ales pe cele de culoare verde, citrice, usturoi, ardei graşi şi iuţi roşii, prune, ananas, struguri.

Porţii mai mici

Un obicei care te va ţine în formă, departe de boli este păstrarea unor porţii mici la fiecare masă. Este şi un truc pentru a mânca mai puţin şi a reuşi, astfel, să slăbeşti mai uşor. O altă schimbare simplă pe care o poţi face este să găteşti acasă, renunţând la fast-food sau mâncatul în oraş.

Vei şti cu exactitate ce ai pus în preparatele tale, vei adăuga o cantitate mai mică de sare, zahăr, grăsimi. În plus, vei cheltui mai puţin, ceea ce, pe termen lung, îţi va reduce stresul cauzat de problemele cu banii.

O dietă variată

Alege ca gustările şi mesele tale să aibă mai multe fructe şi legume decât până acum. Cele de culoare portocalie sau violet conţin caroten şi flavonoide, cunoscute pentru puterea de a combate efectele radicalilor liberi şi de a preveni inflamaţiile. În acest fel, nu va mai fi nevoie să iei suplimente alimentare, pentru că vei avea toate vitaminele şi mineralele necesare.

Gustările

Micul dejun este o masă la care nu trebuie să renunţi, dar acordă atenţie şi gustărilor. Fructele ca atare sau uscate, seminţele, nucile, luate între mese, previn pofta de dulciuri care se iveşte mai ales la câteva ore de la masa de prânz. Acestea îţi conferă şi proteine, acizi graşi Omega-3, esenţiale pentru menţinerea sănătăţii întregului organism, îndeosebi pentru inimă, sistemul circulator, contra depresiei şi a bolilor minţii.