5 mituri despre albirea dentară

1 2 jpg jpeg

Sensibilizează dinţii

Parţial adevărat. După o procedură de albire a dinţilor, pacientul poate resimţi o uşoară sensibilitate, însă doar pentru o perioadă scurtă de timp (24-48 de ore).

Rezultatele procedurii sunt permanente

Fals. După cel mult un an, pacientul trebuie să revină la medicul dentist pentru a-şi face o nouă procedură de albire a dinţilor, în special dacă este vorba de metoda cu ultrasunete şi nu de o tehnică mai avansată. De asemenea, pentru a menţine cât mai mult efectele albirii dentare, îngrijirea corectă a danturii este esenţială.

Implică automat renunţarea la cafea sau vin roşu

Într-adevăr cafeaua, vinul, roşu, ciocolată şi alte alimente bogate în cacao pătează dinţii neuniform, motiv pentru care specialiştii recomandă reducerea consumului unor astfel de produse.

Însă, pentru a reduce la minimum riscul de a-ţi păta dinţii, bea un pahar de apă după ce consumi un aliment sau o băutură care afectează dantura. În plus, pentru dinţi mai albi se recomandă consumul de ţelină, morcovi şi salată, proaspete.

Dinţii închişi la culoare nu pot fi albiţi

Fals. Cu cât dinţii sunt mai galbeni, cu atât rezultatele albirii vor fi mai vizibile. De aceea, în astfel de cazuri este indicat să se opteze automat pentru procedurile de albire profesionale şi nu pentru cele la domiciliu.

Procedura de albire a dinţilor cu laser este cea mai eficientă

În anumite cazuri, laserul poate fi cea mai bună soluţie de albire a dinţilor, însă acest lucru poate fi stabilit doar de către medicul stomatolog.