Carbohidraţii nu trebuie eliminaţi cu totul din dietă. Se spune că nu este bine să îi consumi sau că te îngraşă, dar nu este aşa dacă alegi aceste alimente!

Quinoa

Unul dintre cei mai la modă carbohidraţi, ce nu conţine gluten însă este extrem de bogat în fibre necesare tranzitului tău, antioxidanţi şi substanţe nutritive precum magneziu, fierul sau zincul.
Are toţi aminoacizii necesari ţie. Studiile efectuate în baza ei au scos la iveală că dacă alegi să o consumi în mod constant te protejează de apariţia cancerului, a bolilor respiratorii,

Quinoa cu măr

Ingrediente

1 cană quinoa,
1 ½ linguri scorţişoară,
½ lingură nucşoară,
2 mere fără coajă , tăiate felii
¼ cană stafide,
2 ouă
2 căni lapte de soia
¼ cană sirop de arţar
1/3 cană de migdale tăiate

Amestecă ingredientele de mai sus, apoi pune-le la cuptor o oră. După ce s-a răcit preparatul, pune-l la frigider, iar a doua zi dimineaţă vei avea un mic dejun regesc.

Dovlecel

Tot un carbohidrat sănătos, îţi aduce un aport bun de vitamine şi minerale esenţiale precum potasiu, magneziu dar şi o doză de beta-caroten. Acest ultim ingredient este benefic mai ales pentru menţinerea sănătăţii ochilor tăi, dar şi pentru imunitatea întregului corp prin intermediul vitaminei C pe care ţi-o pune la dispoziţie.

Îl poţi consuma în stare crudă în salate sau poţi să îl faci la grătar. Poţi să îţi aplici suc de dovlecei pe faţă ca să ajute producţia de colagen al pielii să funcţioneze mai bine şi astfel să ai grijă de tenul tău.

Orz

Cu un conţinut ridicat de vitamine, fibre şi minerale, orzul este o alegere sănătoasă care te ajută să combaţi cu brio inflamaţiile existente în corp, bolile cardiovasculare dar şi diabetul.

Este un aliment ideal pentru persoanele care sunt suspecte de osteoporoză sau se confruntă cu un sistem imunitar deficitar.

Dacă alegi să îl consumi în stare verde sub formă de suc te va ajuta să elimini toxinele prezente şi va îmbunătăţi tranzitul intestinal în mod considerabil.

Citeşte şi: Slăbeşte cu ajutorul carbohidraţilor buni

Eşti vegetarian? Nu uita de proteinele vegetale!

Dacă faci parte din categoria celor ce au ales ca stil de viaţă regimul vegetarian, atunci cu mai multă atenţie trebuie să priveşti pe tarabele din piaţă. Trebuie să consumi suficiente proteine pentru a-ţi menţine sănătatea şi astfel că poţi alege între fasole, linte care reprezintă o sursă bună de proteine, vitamine şi antioxidanţi necesari pentru dezvoltarea celulelor sănătoase. Mai mult de atât trebuie să ştii că un consum sporit de legume îţi va fi benefic pentru a lupta împotriva oboselii, a iritaţiilor mai ales cele de la nivelul colonului şi îţi vor oferi rapid senzaţia de saţietate.