3 alimente pentru o inimă sănătoasă

1 2 jpg jpeg

Lipsa de mişcare, obezitatea, consumul de alcool şi grăsimile sunt cei mai “serioşi inamici” ai inimii.

Grăsimile saturate de origine animală, aşa numitele grăsimi rele, care trebuie înlăturate din hrana noastră, se găsesc în carnea roşie, în produsele lactate grase precum unt, smântână, brânză, în produse de patiserie, biscuiţi.

Consumate în exces, acestea cresc nivelul colesterolului ceea ce duce la apariţia bolilor de inimă. Doar 10% din totalul de grăsimi pe care le consumăm ar trebui sa fie grăsimi saturate. Iată trei produse numai bune pentru inimă.

Portocalele conţin vitamina C, fibre şi potasiu. Un antioxidant care se găseşte în sucul de portocale, hesperidină, îmbunătăţeşte funcţionarea vaselor sangvine, micşorând riscul apariţiei bolilor de inimă.

Miezul de nucă este un fruct sănătos care conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.

Ardeiul roşu conţine potasiu şi fibre. Cele mai bune tratamente naturiste pentru inimă şi vase sanguine sunt pe bază de ardei.

Acesta ajută la eliminarea colesterolului, scade tensiunea arterială şi fortifică inima.