VIDEO: Tu câtă importanţă acorzi preludiului?

1 2 jpg jpeg

Preludiul are rolul de a mări apetitul sexual şi de a-ţi induce dispoziţia necesară pentru un act sexual reuşit. Atingerile senzuale sau chiar jocurile erotice trezesc receptorii plăcerii şi vă pregătesc pentru pasul următor.

Mai important pentru ele

Este un lucru bine ştiut că preludiul este mult mai important pentru femei decât pentru bărbaţi. Astfel, se pare că femeile sunt mai excitate de fantezii, de imagini, de gesturi romantice şi de cuvinte.

Activitatea mentală este, în cazul femeilor, în strânsă legătură cu activitatea sexuală. În plus, se pare că o femeie are nevoie de o perioadă de preludiu de trei ori mai mare decât bărbatul pentru a fi pregătită pentru următorul pas.

Totuşi, deşi nu îl „pretind“ la fel de des ca o femeie, şi bărbaţii au nevoie de preludiu pentru a intra mai bine în atmosferă. În cazul lor nu este recomandat însă un preludiu prelungit.

Mângâierile, indispensabile

Ce ar fi sexualitatea dacă nu ar exista mângâierile şi sărutările, ci numai actul fizic în sine? Totul ar fi mult mai trist şi mult mai puţin plăcut. Datorită mângâierilor, plăcerea sexuală poate deveni mult mai mare. Pe întreaga suprafaţă a corpului se găsesc numeroşi receptori ai plăcerii. Aceşti receptori, pentru a fi „treziţi“, au nevoie de o „scânteie”: atingerile.

Emoţia intensifică plăcerea de 10 ori

S-a demonstrat că, atunci când o persoană este îndrăgostită, intensitatea emoţiilor sale este multiplicată de zece ori. Asta pentru că, dacă nu există sentimente, multe persoane nu se simt în largul lor în intimitate.

Iar dragostea nu se poate exprima doar prin sex, fără „pregătirea“ actului sexual cu ajutorul cuvintelor şi al gesturilor tandre. Muzica romantică sau o cină la lumina lumânărilor, deşi par nişte exemple banale, ajută foarte mult la creşterea dorinţei, mai ales după o zi obositoare.

Cum trebuie să fie preludiul

Atingerile nu trebuie să ocolească nicio parte a corpului partenerului. Aşa că nu fi zgârcit! Răsplata va fi pe măsură, deoarece mângâierile elimină tensiunile şi contribuie la apariţia unei stări de euforie, iar partenerul va fi mai dezinhibat. Dorinţa sexuală mai este stimulată şi de vederea partenerului care se dezbracă în faţa ta sau prin împărtăşirea fanteziilor sexuale.

Acordaţi-vă măcar 5 minute

Mulţi sunt de părere că sexul fără preludiu nu are farmec. Mai mult, există riscul ca unul dintre parteneri să nu simtă plăcere şi să nu ajungă la orgasm. Aşa că nu ezitaţi să acordaţi preludiului măcar cinci minute pentru a fi siguri că veţi experimenta plăcerea la intensitatea ei maximă.

Sarea şi piperul într-o partidă de sex

Pentru femei, preludiul poate fi mai excitant decât sexul, se arată într-un studiu realizat de un cercetător australian. În cadrul cercetării, 120 de femei cu vârste între 18 şi 45 de ani au urmărit filme erotice. S-a observat că majoritatea femeilor au fost excitate de scenele cu îmbrăţişări şi sărutări şi nu de cele care arătau actul sexual în sine.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Evelyn Cristescu medic planificare familială

Preludiul este esenţial pentru obţinerea unei excitaţii eficiente pentru ambii parteneri. Jocurile erotice, atingerile şi mângâierile din care este alcătuit preludiul sunt cele care desăvârşesc dorinţa sexuală.

În plus, astfel se obţine excitaţia necesară unui raport sexual care să garanteze satisfacţie maximă pentru amândoi. Fără preludiu, există riscul ca unul dintre parteneri să nu ajungă la orgasm.