VIDEO: Teorii dovedite despre sex

1 2 jpg jpeg

Speciali┼čtii ne spun s─â nu neglij─âm via┼úa sexual─â, deoarece sexul are numeroase beneficii asupra s─ân─ât─â┼úii dovedite ┼čtiin┼úific. Sexul alung─â stresul De┼či este o teorie care st├órne┼čte z├ómbetul, speciali┼čtii aduc argumente solide pentru a o sus┼úine. Astfel, ├«n timpul actului sexual se elimin─â endorfina, numit─â hormonul bunei-dispozi┼úii.

Speciali┼čtii americani de la Universitatea de Stat din Arizona au studiat comportamentul a 58 de femei de v├órst─â medie ┼či au observat c─â acelea care aveau o activitate sexual─â activ─â veneau la serviciu mult mai bine dispuse ┼či cu un chef mai mare de munc─â. ├Än plus, erau mai pu┼úin stresate dec├ót colegele lor.

De asemenea, oamenii de ┼čtiin┼ú─â au mai descoperit c─â persoanele care au o stare permanent─â de bun─â dispozi┼úie au ┼čanse mai mari s─â aib─â o via┼ú─â sexual─â satisf─âc─âtoare.

Orgasmul previne atacul de inim─â De┼či beneficiile sexului asupra activit─â┼úii cardiace au fost puse sub semnul ├«ntreb─ârii de-a lungul timpului, speciali┼čtii au ajuns la concluzia c─â, ├«ntr-adev─âr, o activitate sexual─â moderat─â face bine inimii.

Mai exact, b─ârba┼úii care experimenteaz─â trei sau patru orgasme pe s─âpt─âm├ón─â au un risc mai mic de a suferi un atac de inim─â sau un accident vascular cerebral. Explica┼úia: mi┼čc─ârile din timpul unei partide de sex relaxeaz─â mu┼čchii inimii.

B─ârba┼úii care au probleme cu erec┼úia ar trebui s─â consume pu┼úin alcool, spun speciali┼čtii. Studiile au ar─âtat c─â b─ârba┼úii care beau dou─â pahare de vin ├«n mod frecvent au cu 30 la sut─â mai pu┼úine probleme cu erec┼úia dec├ót cei care beau ocazional.

Speciali┼čtii recomand─â s─â se consume doar vin ro┼ču, deoarece ├«mbun─ât─â┼úe┼čte circula┼úia arterial─â ┼či, secundar, func┼úia erectil─â. Condi┼úia este s─â nu se dep─â┼čeasc─â dou─â pahare pe zi. ├Än ceea ce prive┼čte femeile, ├«nc─â nu s-a demonstrat efectul vinului asupra lor.

Cercet─âtorii britanici de la Universitatea Aberdeen au descoperit de ce multe cupluri se pl├óng de dureri de cap ┼či de instalarea st─ârii de letargie imediat dup─â terminarea actului sexual. Potrivit speciali┼čtilor, ├«n timpul partidei, cei doi parteneri transpir─â foarte mult ┼či, prin urmare, se deshidrateaz─â.

Tocmai de aceea, ace┼čtia recomand─â ca dup─â fiecare activitatea sexual─â s─â se bea c├ót mai mult─â ap─â. ├Än opinia oamenilor de ┼čtiin┼ú─â, sexul trebuie considerat un sport ca oricare altul.

ÔÇ×├Än timpul activit─â┼úilor zilnice, corpul pierde ap─â sub diferite forme chiar dac─â acest lucru nu este vizibil. ├Än plus, atunci c├ónd facem sex sau exerci┼úii fizice, cantitatea de ap─â pierdut─â cre┼čte ┼či, prin urmare, trebuie ├«nlocuit─â, pentru a preveni deshidratareaÔÇŁ, spune profesorul John Leiper.