VIDEO: «Soţul meu vrea tot timpul»

1 2 jpg jpeg

„Soţul meu ar vrea să facem sex tot timpul. De multe ori, mă văd nevoită să-l refuz, pentru că nu am chef la fel de des ca el, dar mi-e teamă ca asta să nu ne afecteze relaţia.

Cum pot să fac în aşa fel încât amândoi să fim mulţumiţi?“ Relaţia ta se aseamănă celei pe care o cititoare ne-a mărturisit-o recent într-o scrisoare? Nu dispera!

Suntem programaţi genetic să avem un bioritm sexual diferit. Natura a înzestrat bărbaţii cu mai mult testosteron (hormonul dorinţei sexuale). Trebuie doar să învăţăm să ne sincronizăm. Dorinţa este schimbătoare

La început de relaţie, entuziasmul sexual este la fel de mare de ambele părţi şi totul merge ca pe roate. Însă, pe măsură ce trece timpul, dorinţa se diminuează.

De obicei, cea a femeii. Nu pentru că şi-ar iubi partenerul mai puţin, ci pentru că libidoul ei este influenţat de o mulţime de lucruri: de stres, de grijile zilnice, de nemulţumirile din relaţie, chiar şi de acele detalii care ţin de locul şi de momentul pe care partenerul le alege când iniţiază un moment intim.

Asta nu înseamnă că bărbatul nu poate avea probleme cu libidoul. Nu puţine sunt femeile care se plâng că partenerul nu mai este interesat de viaţa intimă.

Un lucru foarte distructiv pentru relaţie, dar pe care, din păcate, foarte mulţi îl fac, este să se acuze reciproc pentru acest decalaj de apetit sexual. Fiecare se consideră îndreptăţit să creadă că celălalt este „anormal“ din punct de vedere sexual.

El poate fi tentat să creadă că partenera are un libidou prea scăzut, iar ea, de cealaltă parte, să îl acuze că este obsedat de sex. Dacă procedaţi aşa, veţi avea certuri interminabile şi o relaţie departe de cea ideală. Mult mai înţelept ar fi să înţelegeţi amândoi că sunteţi oameni diferiţi, cu dorinţe diferite şi să faceţi fiecare compromisuri în ceea ce priveşte sexul.

Bărbaţii harnici au parte de mai mult sex

Specialiştii dezvăluie bărbaţilor un secret pentru ca viaţa lor intimă să devină mai dinamică: să se implice cât mai mult în treburile casnice.

Nu este o glumă, este concluzia unui studiu potrivit căruia femeile fac sex mai des atunci când soţul le ajută la curăţenie şi la gătit decât dacă au un partener leneş. Explicaţia?

Ele „văd“ mai multă implicare în relaţie din partea bărbaţilor harnici, prin urmare mai multă iubire. La asta se adaugă şi faptul că scapă de stresul cotidian, deci sunt mai relaxate şi mai dornice de intimitate.

Aşa aduci armonia în pat!

Pentru el: Nu lua în tragic un refuz

Nu trebuie să te simţi jignit dacă partenera nu este mereu pe aceeaşi lungime de undă cu tine şi n-ar trebui să te gândeşti imediat că nu te mai iubeşte sau că nu eşti capabil să-i trezeşti dorinţa. Încearcă să identifici acele momente ale zilei în care dorinţa ei sexuală este la cote maxime.

Un pont: dimineaţa, femeile sunt cel mai puţin preocupate de sex. Libidoul lor creşte abia spre după-amiază, cam între orele 16.00 şi 18.00, şi seara, în jurul orei 22.00. Apetitul este influenţat şi de ciclul menstrual: creşte înainte şi în timpul ovulaţiei (înainte şi până în a 14-a zi a ciclului menstrual) şi scade după ovulaţie.

Pentru ea: Pofta vine mâncând

Dacă aştepţi dorinţa sexuală înainte de a trece la fapte, este foarte puţin probabil să faci sex des. Sexologii spun că ar fi mai bine ca, măcar din când în când, să dai curs avansurilor partenerului (bine ar fi să le iniţiezi şi tu) chiar dacă simţi că nu ai chef de sex în acel moment, pe principiul „pofta vine mâncând“.

Sigur că pentru a face asta, şi partenerul ar trebui să te ajute puţin, dar odată ce ai pornit la drum, vei vedea că dorinţa sexuală nu va întârzia să apară. Încearcă, de asemenea, să înţelegi dorinţele lui şi să nu îl refuzi în mod sistematic, lăsând perioade lungi de abstinenţă. Iar dacă totuşi simţi că trebuie să îl refuzi, fă-o într-un mod delicat.