VIDEO: Părinţi tot timpul, amanţi mai deloc!

1 2 jpg jpeg

Îţi aduci aminte cu emoţie de momentul în care aţi devenit părinţi. Copilul a rămas de atunci centrul universului vostru şi aţi început o etapă nouă cu nopţi nedormite, îngrijorare pentru fiecare scâncet şi multă oboseală. Nu este de mirare că viaţa intimă a trecut pe locul doi.

Situaţia aceasta poate fi acceptată pe parcursul primelor luni de viaţă ale copilului, dar când dezinteresul pentru viaţa intimă persistă, luaţi măsuri!

Acordaţi-vă timp pentru acomodare

Libidoul femeilor este mai scăzut în primele luni după naştere şi este o chestiune de timp până când intimitatea se reinstalează în cuplu.

Corpul se modifică şi, ca proaspătă mămică, femeia poate avea complexe de inferioritate din cauza kilogramelor în plus şi a burticii nedefinite. Mai mult, modificările hormonale o fac vulnerabilă emoţional şi o predispun unei forme trecătoare de depresie, numită depresie postpartum.

Minimum şase săptămâni sunt necesare femeii pentru a se reface după o naştere. Apoi, ea îşi poate relua activitatea sexuală cu multe beneficii: scurtarea perioadei de dezechilibru emoţional postpartum şi recâştigarea rapidă a încrederii în sine şi în propria feminitate.

Flirtaţi şi de faţă cu copiii

Este greşit să nu vă manifestaţi dragostea de faţă cu cei mici. Puteţi flirta, vă puteţi ţine de mână şi vă puteţi manifesta tandreţea când ei sunt de faţă. Gesturile de afecţiune dintre părinţi nu sunt un exemplu negativ pentru micuţi. Din contră!

Dormitorul, doar pentru dragoste

Patul conjugal trebuie să rămână locul vostru intim, fără jucăriile copiilor împrăştiate peste tot, fără animalul de companie şi fără lucruri care să vă aducă aminte de serviciu. Foarte important este şi să nu obişnuiţi copiii să doarmă cu voi!

Ca să rupeţi monotonia, din când în când este bine să pregătiţi o atmosferă romantică şi relaxantă cu lumânări parfumate şi muzică în surdină.

Şi bărbaţii se transformă

Psihologii spun că bărbaţii, care şi-au asistat partenera în sala de naşteri pot trece prin schimbări ce le afectează viaţa sexuală. Acest lucru se întâmplă deoarece îşi inhibă sexualitatea încercând „să respecte” noul statut de mamă al partenerei.

Dacă această atitudine nu este corectată, în timp, se poate ajunge la o situaţie gravă, adică la lipsa oricăror raporturi sexuale în cuplu.

Daţi-vă întâlnire în oraş

O seară pe săptămână doar pentru voi doi nu este ceva ce nu vă puteţi permite. Chemaţi soacra să stea cu micuţii sau o prietenă bună şi ieşiţi doar voi doi pentru câteva ore.

O cină în oraş este un bun prilej pentru conversaţii lejere dar eficiente pentru a menţine coeziunea cuplului. Astfel de „evadări“ vă oferă şi ocazia să vă complimentaţi reciproc şi să reînviaţi pasiunea.

Nu vă neglijaţi aspectul

O mămică este, înainte de toate, o femeie, aşa cum şi un tătic este, în primul rând, bărbat. Deci nu vă neglijaţi şi nu fiţi comozi când vine vorba de aspectul vostru. Aveţi grijă să vă menţineţi greutatea şi să vă cumpăraţi periodic câte o haină sau câte un accesoriu nou.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Deşi ar trebui ca apariţia copiilor să întărească o relaţie, adeseori lucrurile nu stau chiar aşa. Proaspăta mămică tinde să se izoleze de tată, iar faptul că micuţul se află frecvent în dormitorul părinţilor contribuie la lipsa de intimitate dintre parteneri.

Soluţia revigorării relaţiei stă în comunicarea şi încrederea dintre cei doi. Tatăl trebuie implicat în îngrijirea copilului, pentru că astfel îşi va da şi el seama de ce micuţul îi ocupă atât de mult timp proaspetei mămici.

Din vreme în vreme, copilul trebuie trimis la bunici sau lăsat acasă cu o bonă, pentru ca partenerii să-şi reamintească faptul că nu sunt doar părinţi, ci şi soţi.

Click! de la cititori

După naşterea copilului, soţia aproape că nu mă observa, nici nu mai vorbesc de raporturi sexuale. A fost o perioadă în care copilul era singura ei preocupare. Era să ne despărţim din cauza asta, dar am apelat la un psiholog şi în scurt timp ne-am regăsit. C.F., Drăgăşani