VIDEO: Lucruri care fac iubirea să dureze

1 2 jpg jpeg

Comunicarea deschisă Cele mai multe dispute în cuplu iau naştere din cauza unei comunicări defectuoase sau a lipsei de dialog dintre parteneri. Astfel, în loc să îşi exprime clar punctele de vedere, partenerii lasă ca persoana de lângă ei să deducă ceea ce vor ei să exprime.

Şi, evident, nu se înţelege mereu ceea ce vrem să exprimăm, lucru ce naşte frustrări şi, ulterior, reproşuri. De exemplu, nu vă culcaţi niciodată supăraţi, pentru că astfel se pot acumula nemulţumiri care vă pot ameninţa relaţia.

Puţină gelozie nu strică, însă ea trebuie atent dozată. Dacă la începutul relaţiei, micile cicăleli sunt percepute, într-o oarecare măsură, ca dovezi de afecţiune, aceste sentimente pot dăuna chiar şi celor mai frumoase poveşti de iubire.

Aşadar, dacă nu ai suficiente dovezi că partenerul tău te înşală, nu îţi mai face inutil gânduri negre şi acordă-i capitalul de încredere de care fiecare persoană are nevoie.

Inevitabil, în cuplu se ajunge la momente tensionate, când se pot spune lucruri jignitoare. Lipsa de respect, manifestată prin cuvinte sau prin gesturi nepotrivite, este unul din marii inamici ai iubirii. Nu uita că lipsa de respect este unul din motivele pentru care multe cupluri se despart. Nu îţi jigni partenerul şi rezolvaţi-vă neînţelegerile atunci când amândoi sunteţi calmi.

Viaţa de cuplu implică anumite compromisuri şi acceptări. Sunteţi două personalităţi diferite, cu calităţi şi defecte, iar acest lucru trebuie înţeles de ambii parteneri. Încercarea de a schimba ceva la cel de alături poate deveni un demers obositor şi deranjant, de aceea este bine să găsiţi un numitor comun. Acceptă-l pe celălalt aşa cum este, apreciindu-l pentru ceea ce are bun de împărtăşit.

Oricât de bine vă înţelegeţi, este nevoie şi de împlinire erotică pentru ca iubirea să dureze. Aşadar, chiar dacă nu mai sunteţi în primii ani ai relaţiei, când pasiunea este mai intensă, nu trebuie să încetezi să-ţi seduci partenerul. Nu uita că rutina sexuală se instalează repede, de aceea, surprinde-ţi mereu partenerul cu mici gesturi erotice.