VIDEO: De ce se tem bărbaţii în dormitor?

1 2 jpg jpeg

Că nu-şi satisfac partenera Incapacitatea de a-şi demonstra virilitatea este coşmarul oricărui bărbat. Iar satisfacerea partenerei este, după părera reprezentanţilor sexului masculin, echivalentă cu mărimea organului sexual. Astfel, teama că aceasta nu va fi pe deplin mulţumită de performanţele lui sexuale îl poate face pe bărbat să creadă că ea va căuta satisfacţie sexuală în altă parte, ceea ce-i poate crea un complex de inferioritate.

Specialiştii spun că această teamă este ca un cerc vicios: cu cât bărbatul se gândeşte mai mult la acest lucru, cu atât devine mai inhibat, cu atât performanţele lui sexuale lasă mai mult de dorit. Soluţia ar fi ca el să încerce să se simtă cât mai confortabil în preajma femeii astfel încât să se creeze o conexiune emoţională puternică. El ar trebui mai degrabă să încerce să înţeleagă femeie şi să-i trezească partea sensibilă decât să se teamă de dimensiunile organului sexual.

Un act sexual satisfăcător înseamnă a primi şi a oferi plăcere. Însă în timp ce bărbaţii îşi dau toată silinţa ca partenera să se simtă bne, de multe ori, ei încearcă să amâne cât mai mult momentul propriului orgasm, una dintre cele mai mari temeri ale lor fiind ejacularea precoce.

Potrivit medicilor, un bărbat care reuşeşte să amâne momentul ejaculării cu cel puţin un minut nu se poate spune că suferă de ejaculare precoce. Totuşi, dezamăgirea că nu pot face sex mai mult timp poate crea bărbatului un sentiment de insecuritate şi deşi problema ejaculării precoce nu există de fapt, ea poate fi indusă.

Unii bărbaţi se tem că nu reuşesc să-şi lase partenera însărcinată, iar acest lucru le poate afecta performanţele sexuale. Aceştia ar trebui să ştie că fertilitatea depinde de mai mulţi factori şi chiar dacă ambii parteneri sunt sănătoşi din punct de vedere medical, sarcina ar putea întârzia să apară.

Mai exact, capacitatea de a concepe, depinde şi de stilul de viaţă, numeorase studii demonstrând că o alimentaţie echilibrată, mişcarea, reunţarea la fumat şi la excesul de alcool cresc semnificativ şansele de a avea un copil.