VIDEO: Colesterolul rău poate dăuna actului sexual

1 2 jpg jpeg

Tulburări erectile

Excesul de colesterol poate duce la apariţia tulburărilor erectile la bărbaţi. Astfel, un nivel ridicat de colesterol „rău“ afectează circulaţia sângelui, ceea ce face ca penisul să nu fie irigat corespunzător.

În plus, cercetătorii italieni au descoperit că bărbaţii cu disfuncţii erectile sunt predispuşi riscului de a face un atac de cord sau alte complicaţii cardiovasculare.

Lubrifiere slabă

Tot un studiu italian arată că peste 30% din femeile cu un nivel crescut al colesterolului au o viaţă sexuală dificilă, existând posibilitatea unor disfuncţii sexuale serioase. Problemele apar din cauza circulaţiei precare care înseamnă şi o scădere a fluxului sangvin către organele genitale.

Ca urmare a lubrifierii slabe, femeile vor fi mai puţin sensibile la stimulii sexuali. Acest lucru duce la raporturi sexuale dureroase şi la un libido scăzut.

Sexul ajută la scăderea colesterolului

Cu toate că nivelul ridicat al colesterolului LDL afectează viaţa sexuală, însuşi sexul este un remediu pentru diminuarea acestuia şi pentru echilibrarea raportului colesterol „bun“ – colesterol „rău“. Mai mult, într-o jumătăte de oră de activitate sexuală se ard 150 de calorii.