VIDEO: Cât de eficente sunt afrodiziacele

2 jpg jpeg

Dacă vrei să îţi vină cheful să faci dragoste, este de ajuns să mănânci puţin ardei iute sau un fruct de avocado şi efectul este garantat. Şi nici nu te vei trezi cu neplăcerile efectelor secundare. Generaţiile trecute nu aveau nevoie de medicamente sau de alte alternative care săle îmbunătăţească viaţa sexuală. Se descurcau şi fără pastile de tipul „Viagra“, pentru că aveau la îndemână afrodiziacele naturale.

Ele sporesc dorinţa sexuală şi cresc libidoul. Adică exact tot ce ai nevoie pentru ca activitatea sexuală să culmineze cu succes. Fără îndoială că ştiau de efectul pe care îl dă şofranul, ardeiul iute şi mugurii de pin.

Acum, pe lângă aceste trei afrodisiace, au fost descoperite şi calităţile stimulatoare ale fructului avocado, ale algelor şi ale ginsengului.

Alternative din natură la medicamente

1. Avocado era numit în trecut „copacul cu testicule“, şi asta datorită formei pe care le au fructele. Are un gust bun, conţine mulţi nutrienţi necesari şi cresc calitatea vieţii sexuale.

2.

Chiar dacă algele nu se numără printre preferatele tale când vine vorba de „verdeţuri“, dacă vrei să te bucuri de o viaţă sexuală activă încearcă să le introduci în meniu. Vei simţi diferenţa!

3.

De ce sunt ardeii iuţi atât de speciali? Datorită capsaicinei, substanţa care produce endorfine, cele care îţi dau senzaţia că eşti fericit.

Deci, atunci când eşti în pană de dorinţă sexuală mănâncă puţin ardei iute sau condimentează mâncarea cu şofran. Afrodisiacele naturale nu produc dureri de cap, dureri musculare şi nu îţi slăbesc vederea.

Specialistul „Click! Sănătate Cristian Delcea spune:

„Afrodiziacele sunt activatori care provoacă sau stimulează apetitul sexual. Când vedem, auzim, mirosim sau avem contact în orice fel cu ceva excitant din punct de vedere sexual se activează o reacţie în lanţ.

Procesul se desfăşoară astfel: întâi sunt trimise impulsuri nervoase de la creier spre regiunea pelviană. Aceste impulsuri comandă vaselor sanguine să se dilate. Iar această dilatare provoacă o excitaţie (atât la femei - ţesuturile erectile ale femeii sunt aflate în clitoris şi în zona de la intrarea în vagin-, cat şi la bărbaţi). Apoi vasele se închid pentru ca aceste ţesuturi să rămână erecte.

Procesul este însoţit de accelerarea pulsului. În acelaşi timp, creierul eliberează norepineprina şi dopamina, neurotransmitatori care transmit corpului plăcere.

În concluzie, afrodisiacele ne pun în „alertă“ şi ne transmit dorinţă sexuală“.