VIDEO: Beneficii suprinz─âtoare ale actului sexual

1 2 jpg jpeg

1. Mai puţin stres, o tensiune mai bună

Este cunoscut faptul c─â ├«n urma actului sexual apare starea de relaxare ca urmare a eliber─ârii mai multor hormoni, printre care serotonina, oxitocina. ├Än cazul ├«n care actul sexual are loc seara, la ore t├órzii, este foarte posibil ca starea de relaxare s─â se transforme ├«ntr-una de mole┼čeal─â, urmat─â de cea de somnolen┼ú─â. Un recent studiu sco┼úian, realizat pe 24 de femei ┼či 22 de b─ârba┼úi, a ar─âtat c─â persoanele care locuiesc ├«mpreun─â cu partenerul ┼či au frecvent parte de sex tind s─â fie mai pu┼úini stresate ┼či s─â aib─â tensinea arterial─â ├«n valorile normale.

2. Actul sexual stimuleaz─â imunitatea

Oamenii de ┼čtiin┼ú─â de la Universitatea ,,Wilkes-BarreÔÇŁ din SUA au observat c─â persoanele care obi┼čnuiesc s─â fac─â sex o dat─â sau de dou─â ori pe s─âpt─âm├ón─â au un nivel mai ridicat de anticorpi care ofer─â protec┼úie ├«mpotriva r─âcelilor ┼či a altor infec┼úii (imunoglobulina A sau IgA).

3. O partidă de dragoste, mai puţine calorii

Dup─â un act sexual se ,,ardÔÇŁ ├«n medie 85 de calorii. ,,Sexul este un bun mod de a face exerci┼úii fizice. Este vorba de un fel de mi┼čcare ce presupune munc─â at├ót fizic─â, c├ót ┼či psihic─âÔÇŁ, este de p─ârere Patti Britton, sexolog.

4. Actul sexual, aliat al sănătăţii cardiace

Un studiu britanic realizat pe o perioad─â de 20 de ani a ar─âtat c─â actul sexual este un bun antrenament pentru s─ân─âtatea inimii, astfel ├«nc├ót riscul de apari┼úie a unui infarct miocardic sau a unui atac de cord scade. ├Än timpul partidei, respira┼úia se intensific─â, iar pulsul cre┼čte de la 70 de b─ât─âi pe minut la aproximativ 150.

5. O stim─â de sine mai ridicat─â

Beneficiile de pe urma actului sexual nu sunt doar pentru s─ân─âtatea fizic─â, ci pentru cea psihic─â. Exper┼úii ├«n domeniu sunt de p─ârere c─â persoanele care fac frecvent sex au ┼či o p─ârere mai bun─â despre ei.

6. Sexul este ┼či un bun calmant

Eliberat ├«n timpul orgasmului, hormonul oxiticin─â stimuleaz─â endorfinele, care pot ac┼úiona asemenea analgezicelor. Speciali┼čtii sus┼úin c─â actul sexual este un bun calmant pentru durerile de cap, cele cauzate de artrit─â sau de sindromul premenstrual.

7. Ejacularea frecvent─â scade riscul de cancer prostatic

Ejacul─ârile dese, ├«n special ├«n cazul b─ârba┼úilor de 20-30 de ani, poate sc─âdea riscul de apari┼úie a cancerului de prostat─â mai t├órziu ├«n via┼ú─â, conform unei cercet─âri recente. Rezultatele studiului, publicat ├«n Jurnalul American al Asocia┼úiilor Medicale, au ar─âtat c─â b─ârba┼úii care ejaculeaz─â ├«n medie de 21 de ori pe lun─â sunt mai pu┼úini predispu┼či cancerului prostatic. 8. Antrenamente pentru mu┼čchii pelvieni

Pentru femei, exerci┼úiile pelviene, cunoscute ┼či sub denumirea de Kegel, pot aduce mai multe beneficii: duc mai u┼čor la apari┼úia pl─âcerii, dar scad ┼či riscul de apari┼úie a incontinen┼úei urinare.

9. Un somn mai bun

Hormonul oxitocin─â, eliberat ├«n timpul orgasmului, este cel ,,vinovatÔÇŁ de starea de relaxare, dar ┼či de somnolen┼ú─â ce poate ap─ârea dup─â actul sexual. Astfel, un somn bun este asociat cu o serie de beneficii privind s─ân─âtatea: o tensiune arterial─â mai bun─â, o greutate ├«n limitele normale.