VIDEO: Aşa vă condimentaţi viaţa intimă!

1 2 jpg jpeg

O simplă deviere de la ritmul alert al vieţii, cum ar fi un weekend în doi la munte sau o după-amiază în care trimiteţi copiii la bunici este utilă pentru a vă reaminti de nopţile albe de la începutul relaţiei.

Preludiul, foarte important

Studiile recente arată că peste 60 la sută din persoanele care ajung de obicei la orgasm sunt ajutate de atingerile senzuale ale partenerului. Senzaţiile pot fi amplificate dacă vă faceţi masaj reciproc, optaţi pentru baia cu spumă şi creaţi o atmosferă romantică. Puteţi să reînviaţi şi jocul cu frişcă sau fructe pe care să le savuraţi unul de pe corpul celuilalt.

Jucării pentru toate gusturile

Dacă vreţi ca viaţa voastră intimă să devină şi mai picantă, puteţi vizita un sex-shop. În astfel de locuri este practic imposibil să nu găsiţi ceva care să vă incite. Câteva exemple sunt lenjeriile comestibile, cremele stimulatoare, lubrifianţii, uleiurile de masaj, iar dacă sunteţi mai nonconformişti, chiar penisurile artificiale şi vibratoarele.

Studiile de ultimă oră arată că vibratoarele le îmbunătăţesc mai ales femeilor calitatea orgasmului. Tot femeile pot folosi şi gelurile intime, ce au rol de stimulare a orgasmului. Acestea accelerează fluxul sanguin şi cresc lubrifierea.

Atenţie la medicamente!

În cazul bărbaţilor, medicamentele pentru potenţă stimulează erecţia, care apare într-un interval de timp mult mai scurt decât de obicei. Un studiu finlandez arată însă că bărbaţii de până la 29 de ani iau medicamente contra disfuncţiilor erectile fără să aibă nevoie reală, ci pur şi simplu pentru a fi într-o formă sexuală de zile mari.

Doar 10 la sută din participanţii la studiu au folosit aceste medicamente pentru că sufereau de probleme erectile.

De aceea, specialiştii te sfătuiesc să nu foloseşti aceste stimulente decât dacă ai cu adevărat nevoie de ele, altfel rişti să-ţi pierzi încrederea în capacitatea proprie de a obţine şi menţine erecţia fără aceste medicamente. În plus, excitanţii sintetici pot provoca în timp oboseală la nivelul sistemului nervos.

Condimentele sunt afrodiziace

Dacă preferi remediile naturale, fără efecte secundare, poţi opta pentru condimente. Acestea reduc stresul şi îmbunătăţesc circulaţia de la nivelul organelor genitale, două criterii importante pentru stimularea sexuală. Adaugă ardei iute, piper, busuioc, coriandru şi ghimbir în salată, pe care e indicat s-o serveşti alături de partenerul tău în cadrul unei cine romantice.

Ciocolata creşte potenţa

Cacaua conţinută de ciocolată acţionează, la nivelul organismului, în mod asemănător cu pastila albastră folosită de bărbaţi, sunt de părere specialiştii. În plus, ciocolata creşte secreţia de endorfine, cunoscute sub numele de hormonii fericirii, care ameliorează considerabil starea psihică.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Principalul condiment al unei relaţii este noutatea. Este, fireşte, nevoie de imaginaţie si de creativitate pentru a găsi locuri noi, situaţii inedite, pentru a reinventa periodic povestea de dragoste care stă la baza relaţiei.

Rămâne extrem de important romantismul, care tinde să dispară în relaţiile de lungă durată.

Click! de la cititori

Înaintea să planificăm o seară fierbinte, soţul meu şi cu mine optăm la cină pentru faimoasa salată de ţelină, care stimulează producerea de testosteron. Elena Bucur, Braşov

Ştiai că...

...63 la sută din bărbaţi ating orgasmul la fiecare contact sexual şi doar 32 la sută din femei?

...orgasmul reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă şi a cancerului?

...riscul de mortalitate scade la jumătate pentru bărbaţii care au orgasm de cel puţin două ori pe săptămână comparativ cu cei care ating satisfacţia sexuală doar o dată pe lună?

...în cazul femeilor care au migrene, orgasmul reduce cu până la jumătate frecvenţa acestora?

...bărbaţii care ejaculează frecvent sunt protejaţi de cancerul de prostată?