VIDEO: Alimentaţie, sport, relaxare... necesare pentru viaţa sexuală activă

1 2 jpg jpeg

Un stil de viaţă sănătos ne aduce beneficii pe mai multe planuri. Specialiştii sexologi sunt de părere că persoanele care se simt bine atât din punct de vedere fizic, dar şi psihic au parte şi de mai multe ,,scântei” în dormitor.

,,Când te simţi bine în pielea ta, lucrurile bune se văd şi în relaţie, dar şi când vine vorba de viaţa sexuală. Atunci când eşti epuizat sau ai o problemă medicală lucrurile se resfrâng şi asupra partenerului, respectiv a relaţiei sexuale”, explică Saralyn Mark, consilier medical în New York.

Alimentaţia corectă, ,,de ajutor” în dormitor

În ultimii ani tot mai multe studii au evidenţiat legătura dintre dieta săracă ce poate cauza probleme de sănătate şi poate interfera şi cu viaţa sexuală.

,,Persoanele care consumă într-un mod sănătos necesarul zilnic de calorii au mai puţine şanse să sufere de deficienţe imunitare, de aceea şi riscul de apariţie a bolilor este mai redus”, spune John Allred, profesor de nutriţie la Universitatea de Stat din Ohio, SUA.

O dietă echilibrată, ce poate aduce beneficii vieţii sexuale, se bazează pe un consum ridicat de legume, fructe, cereale integrale, verdeţuri şi lactate. La fel de important este şi ca aportul de grăsimi din alimentaţie să fie redus. Mişcarea deschide apetitul sexual

,,Mână în mână” cu dieta echilibrată merge şi activitatea fizică. Conform American Council on Exercise (ACE), 20-30 de minute pe zi pot avea un efect asemănător asupra organismului precum celebra pastilă albastră.

,,Rezultatele mai multor cercetări au arătat că mişcarea regulată faca ca dorinţa sexuală să fie în limite normale, chiar mai ridicate atât în cazul femeilor, cât şi al bărbaţilor”, explică Cedric Bryant, şeful departamentului de Psihologie de la ACE.

Efectuate periodic, exerciţiile fizice, realizate în aer liber sau acasă/sală, ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, ceea ce face ca fluxul de sânge ce ajunge la penis să fie în limite normale. Pe lângă toate celelalte beneficii, activitatea fizică ajută şi tonifierea musculaturii, ceea ce face ca stima de sine să crească.

Relaxarea, ,,partener” al vieţii sexuale

Unul dintre cele mai importante organe... creierul joacă şi el un rol important când vine vorba de activitatea sexuală. Dacă persoana este relaxată şi starea de spirit este un bună, atunci activitatea din dormitor nu este afectată.

,,Pentru a ne bucura pe deplin de plăcerile vieţii sexuale trebuie să fim capabili să lăsăm grijile de la locul de muncă şi cele casnice la uşa dormitorului”, spune Karen Zager, psiholog din New York. Din păcate, în unele cazuri stresul zilnic ajunge să afecteze viaţa sexuală. În astfel de situaţii: încearcă să mai reduci din responsabilităţi, fă-ţi timp pentru mişcarea în aer liber, meditează.

Astfel, nu numai că reuşeşti să-ţi încarci ,,bateriile” pentru a face faţă sacinilor de la serviciu, ci te poţi relaxa destul de mult pentru a te bucura şi de relaţie, respectiv de partenerul tău.