VIDEO: 5 ponturi pentru revitalizarea libidoului

1 2 jpg jpeg

Pentru multe persoane, doar medicamentele speciale pot rezolva problema scăderii libidoului. Încercaţi următoarele sfaturi şi veţi avea mari şanse să vă bucuraţi de o viaţă sexuală împlinită, fără „artificii“ albastre.

1. Vinul băut cu moderaţie „încălzeşte“

Catherine Hood, expert în problemele de sănătate sexuală, spune că un pahar de vin poate ajuta mult într-un „blocaj“ sexual.

Vinul reduce anxietatea şi stresul şi poate reînvia pofta de a face sex. Dacă un pahar de vin ajută mult în viaţa de cuplu, un consum mai mare din licoarea alcoolică poate avea un efect exact invers pentru dorinţa sexuală.

2. Încearcă afrodisiacele

Nu vorbim despre poţiuni miraculoase care pot remedia orice problemă de natură sexuală, ci de alimente precum asparagusul şi stridiile.

Acestea au proprietăţi benefice asupra sănătăţii sexuale, calităţi provenite de la conţinutul bogat în antioxidanţi şi oligoelemente necesare. Mai mult, stridiile conţin mult zinc, mineral necesar fertilităţii.

3. Renunţă la fumat

Este cunoscut faptul că fumatul poate dăuna fluxului sanguin care circulă spre organele sexuale, deoarece îngustează vasele de sânge.

Dacă eşti fumător, iar partenerul de viaţă nu împărtăşeşte aceeaşi pasiune pentru tutun, este posibil ca apropierea fizică să fie afectată. Mirosul nicotinei rămâne în piele şi poate fi neplăcut pentru partener.

4. Menţine-te în formă

Exerciţiile fizice regulate contribuie la menţinerea şi îmbunătăţirea fluxului sanguin care irigă organele sexuale. În plus, exerciţiile fizice cresc stima de sine şi te fac să te simţi bine în propria piele.

De asemenea, este bine să reduci pe cât posibil kilogramele în plus. Greutatea în exces poate pune probleme sănătăţii sexuale, pentru că pot apărea afecţiuni ale vaselor de sânge.

Un alt lucru important este legat de alimentaţia echilibrată. Specialiştii în domeniu recomandă consumul de cinci până la nouă fructe şi legume pe zi, pentru menţinerea unei sănătăţi de fier.

Vitaminele şi antioxidanţii prezenţi în fructe şi legume menţin sănătatea fluxului sanguin şi previn apariţia bolilor cronice.

5. Masajul şi muzica

Pentru recuperarea libidoului poţi folosi şi masajul. Face minuni pentru starea de excitaţie sexuală, mai ales dacă eşti stresat(ă), îngrijorat(ă) sau nervos(ă). Poţi ajuta „tratamentul“ şi cu muzică ambientală liniştitoare şi un iluminat potrivit.