VIDEO: 10 inamici ai vieţii sexuale

1 2 jpg jpeg

1. Stresul şi oboseala

Munca în exces dăunează grav... vieţii sexuale! Odată ajuns acasă după o zi extrem de grea la serviciu, vrei doar să te bagi în pat cât mai repede pentru a adormi.

Trebuie să te pregăteşti pentru o nouă zi de muncă, nu? Iar până dimineaţă au mai rămas foarte puţine ore de somn. Nici nu te mai gândeşti că momentele de intimitate te-ar destinde la fel de bine ca o noapte în care ai dormit neîntors.

2. Lipsa timpului

Între serviciu, copii şi treburile casnice, abia mai găseşti timp şi pentru tine! Încerci să le rezolvi pe toate într-o zi şi viaţa sexuală este cea care are de suferit pentru că găseşti mereu lucruri mai urgente de făcut, iar apoi eşti prea obosit pentru a mai avea chef de sex.

Cum este puţin probabil că vei avea vreodată mai mult timp la dispoziţie, schimbă ordinea priorităţilor măcar din când în când.

3. Rutina

Da, acesta este cel mai de temut duşman al vieţii sexuale. Plictiseala care se instalează treptat şi prioritizarea altor aspecte ale vieţii de zi cu zi te duc inevitabil într-un punct în care nu mai puteţi ieşi din rutină.

Dar, cu puţină imaginaţie, lucrurile se pot schimba în bine. O mică surpriză din când în când e tot ce trebuie să faci pentru a-ţi aminti cum era relaţia la început.

4. Problemele hormonale

Hormonii sunt responsabili de buna funcţionare a organismului. Au capacitatea de autoreglare, dar atunci când un hormon lipseşte sau este livrat în cantităţi necorespunzătoare, apar tot felul de probleme.

În cazul femeilor, este vorba despre estrogen şi progesteron, iar la bărbaţi, de testosteron. Scăderea apetitului sexual este aproape o regulă în cazul în care există dezechilibre hormonale. Odată pus un diagnostic, problema poate fi rezolvată printr-un tratament cu hormoni de sinteză.

5. Problemele de cuplu

Tensiunile din cuplu au un impact direct asupra vieţii sexuale, iar conflictele frecvente nu au cum să te apropie de partener. Dacă întâmpini probleme de acest gen, cel mai bine ar fi să apelezi la sfaturile unui specialist sau să reconsideri bazele relaţiei.

6. Depresia sau lipsa stimei de sine

Oricât ai vrea să nu fie adevărat, cei mai mulţi inamici ai sexului sunt de natură psihică. În cazul acesta, tot ce ai de făcut este să conştientizezi problema şi să încerci s-o remediezi. La femei mai ales, pierderea dorinţei poate fi cauzată de depresie sau de o stimă de sine scăzută.

Dacă te afli în această situaţie, este posibil să ai nevoie de terapie. Depresia afectează toate aspectele vieţii, nu doar relaţiile intime, iar cu cât rezolvi problema mai repede, cu atât va fi mai bine pentru tine.

7. Alcoolul

Un pahar de vin poate creşte dorinţa, dar băut în cantităţi mari, alcoolul creează probleme ambilor parteneri: pentru el, probleme de erecţie, iar pentru ea, diminuarea senzaţiilor. Mare grijă ca intenţia de relaxare să nu se transforme într-un eşec total...

8. Tutunul

Specialiştii cred că fumatul diminuează fluxul sanguin prin îngustarea vaselor de sânge, cauzând probleme de erecţie. Asta pe lângă celelalte probleme de sănătate pe care le poate cauza şi cu care eşti probabil la curent.

9. Medicamentele

20% dintre problemele sexuale sunt cauzate de efectele secundare ale medicamentelor sau de interacţiunile dintre ele. Antidepresivele provoacă, în majoritatea cazurilor, scăderea dorinţei şi imposibilitatea atingerii orgasmului. Medicamentele împotriva alergiilor sau anticoncepţionalele pot diminua şi ele libidoul.

10. Drogurile

Narcoticele şi tranchilizantele scad dorinţa sexuală. Amfetaminele stimulează dorinţa în prima fază, dar împiedică ajungerea la orgasm. Consumate în mod constant, duc la scăderea libidoului.