Viaţa sexuală după naştere

1 2 jpg jpeg

Libidou scăzut

Cu scutece care trebuie schimbate, alăptat din trei în trei ore şi transformări hormonale care se produc în organism, nu prea mai ai timp şi chef să te gândeşti la sex.

Cel puţin în primele şase săptămâni, mai ales dacă ai născut pe cale naturală, organismul nu este deloc pregătit pentru sex. Această perioadă este un bun prilej de a reînnoi relaţia de cuplu.

Pe măsură ce vă obişnuiţi cu noul membru al familiei, discutaţi despre nevoile voastre, inclusiv cele sexuale.

Afecţiune sau sex?

Multe femei simt că au nevoie în aceasă perioadă mai mult de tandreţe decât de sex. Este normal. Trebuie doar să-l faci pe partener să înţeleagă că tu apreciezi mângâierile lui şi în afara momentelor când faceţi dragoste şi că simţi nevoia unor atingeri tandre chiar dacă nu eşti încă pregătită pentru sex.

Prima dată... ca prima dată

Când te simţi pregătită sa faci din nou dragoste, alege un moment de linişte, de exemplu după ce ai hrănit copilul. Aşa ştii că vei avea cel puţin o oră la dispoziţie numai pentru voi.

Foloseşte un lubrifiant pentru a reduce disconfortul şi nu te feri să-i spui partenerului ce îţi place sau ce îţi provoacă durere în timpul actului sexual.

S-ar putea ca în timpul actului sexual sânii tăi să înceapă să curgă. Nu intra în panică şi nu te simţi stânjenită, cea mai bună soluţie este să tratezi situaţia cu umor.

Cu timpul,

totul va reveni la normal, unele femei având o viaţă sexuală mult mai bună după naştere decât aveau înainte.