Viaţa sexuală de după divorţ

1 2 jpg jpeg

Experienţa divorţului este una neplăcută, indiferent de caz. Însă liniştea şi reacomodarea cu tine însăţi sunt primele lucruri cu care trebuie să te obişnuieşti, mai ales dacă eşti de acum o mamă singură.

Deşi poate la început ideea unui alte relaţii pare de neconceput, viaţa merge înainte şi urmează etapele proprii. Ordonarea priorităţilor, recăpătarea încrederii în forţele proprii şi următorul partener sunt doar câteva dintre ,,treptele" pe care trebuie să le parcurgi.

Noul partener

Când e momentul potrivit pentru următorul partener? Cum trebuie să procedezi acum? Răspunsul este simplu: în momentul în care simţi că eşti pregătită. Chiar dacă ruperea de trecut nu este atât de uşoară, trebuie să înţelegi că fiecare persoană e diferită, iar acest lucru este valabil şă când vine vorba de bărbaţi.

Fii sinceră cu tine în privinţa a ceea ce îţi doreşti de la noua relaţie/noul partener, iar dacă el apare în viaţa ta nu ezita să parcurgi etapele unei relaţii normale. Discută cu el despre aşteptările pe care le ai, dar şi el şi astfel puteţi lua împreună deciziile favorabile.

Când vine vorba de viaţa sexuală de după divorţ, lucrurile nu vor fi simple încă de la început. Este şi normal ca reluarea vieţii sexuale să întâmpine anumite dificultăţi.

Dacă apare treptat încrederea reciprocă şi sentimele sunt valabile de ambele părţi, atunci lucrurile se pot desfăşura într-un ritm normal. Asigură-te că îi comunici partenerului ceea ce simţi şi ceea ce doreşti şi când vine vorba de viaţa sexuală de cuplu. Comunicând veţi putea să va cunoaşteţi treptat în toate privinţele.

Nu uita de cel mic!

Dacă cei mic a rămas alături de tine, trebuie să ai în vedere impactul pe care îl poate avea urmatoarea ta relaţie şi noul partener asupra lui. Cu atât mai mult cu cât poate el mai speră la o posibilă împăcare între părinţii lor.

Cel mai indicat este să iei lucrurile treptat şi să faci cele mai bune alegeri când vine vorba de tine, respectiv copilul tău. Cu răbdare, copilul va înţelege că fiecare dintre părinţi are acum parte de o viaţă persoanală, din care poate face şi noul partener.