Urmează aceşti paşi pentru a atinge orgasmul!

1 2 jpg jpeg

Cele mai cunoscute tipuri de orgasm feminin sunt clitoridian, vaginal şi anal (pentru cine practică acest tip de sex). Unele femei reuşesc să aibă cel puţin unul dintre cele menţionate mai sus, iar altele nu au deloc. Stresul, abuzul sexual, o educaţie din familie care spune că sexul este ceva ruşinos şi este doar pentru procreere le determină pe unele reprezentate ale sexului frumos să nu ajungă la climaxul sexual.

Există şi persoane care au orgasm de abia după 30 de ani. Încrederea în partener le poate ajuta pe cele care nu au ajuns practic să finalizeze partida de amor să „îşi dea drumul“ eliberând oxitocină, hormonul îmbrăţişării.

Statistici mondiale referitoare la orgasm

În urma cercetărilor ştiinţifice legate de acest subiect s-a ajuns la concluzia că doar 48% dintre locuitorii acestei planete au orgasm cam de fiecare dată cand fac amor. Fruntaşii sunt spaniolii, italienii şi cei din Africa de Sud cu 66%, care sunt urmaţi de brazilieni cu 65%. La capătul clasamentului se poziţionează asiaticii, şi anume, doar 24% dintre chinezi ajung la orgasm, aceştia fiind secondaţi de japonezi cu 27%.

„Antrenează-te“

Specialiştii spun că dacă nu te cunoşti pe tine şi nu ştii ceea ce îţi face plăcere, dacă nu te descoperi şi nu te simţi o femeie atractivă, conştientă de sexualitatea ta, nu ai cum să ai pretenţia ca un bărbat să te cunoască mai bine. Astfel că, ar trebui să începi să te priveşti în oglindă şi să capeţi încredere în feminitatea ta. Sexologii afirmă că dacă tu ca femeie nu reuşeşti să ai orgasm ar trebui să înveţi să te joci cu tine pentru a observa ce te face să vibrezi. Încercând să îţi provoci plăcere de una singură şi să îţi stimulezi zona intimă poţi înţelege cum funcţionezi tu şi poţi descoperi şi punctul G, aflat în interiorul vaginului.

Truc pentru femei

Uită-te mai des în oglindă, acceptă-ţi sexualitatea. Când faci duş singură lasă să curgă apa mai mult în zona intimă (nu în interiorul vaginului) pentru a observa dacă îţi place atingerea apei acolo. Joacă-te cu zonele tale erogene şi vezi unde îţi place cel mai mult să fii atinsă.

Fă exerciţii Kegel

Oamenii de ştiinţă au descoperit că doamnele care practică în mod regulat aceste exerciţii ajung mult mai uşor la orgasm. Cu ajutorul lor îţi întăreşti muşchii pelvieni.

Procedezi astfel: stând pe scaun, strângi muşchii fesieri ca şi cum ai vrea să împiedici urinatul. Încearcă să ţii cât mai mult muşchii încordaţi, apoi eliberează-i. Fă o serie de câte 20 de astfel de încordări şi relaxări de 3 ori pe zi. Când faci dragoste pune în practică această tehnică.

Vorbeşte-i despre dorinţele tale

Împărtăşeşte-i partenerului dorinţele tale într-o atmosferă relaxantă. Nu treceţi direct la acţiune. ci daţi-vă timp să vă încălziţi treptat. Puteţi merge în oraş la teatru sau film sau la o plimbare în parc. Vă puteţi trimite şi mesaje incitante în cursul zilei. Ţineţi-vă de mână, sărutaţi-vă îndelung. Creaţi o tensiune pozitiv sexuală ajungând la punctul culminant acasă, în cuibuşorul de nebunii.

Sfat

Dacă ai încercat tot şi nu ai reuşit încă să ai orgasm ai putea cere sfatul unui sexolog pentru a vedea ce se întâmplă cu tine.

Dă frâu liber imaginaţiei

Nu-l lăsa doar pe partenerul tău să preia iniţiativa sau să-ţi propună fantezii sexuale, ci vorbeşte-i şi tu despre visurile tale ascunse. Surprinde-l şi nu lăsa monotonia să se instaleze în viaţa de cuplu. Încearcă poziţii noi sau locuri noi unde să vă puneţi în practică dorinţele. Inventaţi jocuri şi interpretaţi roluri.

Atenţie!

Nu practica sexul ocazional decât cu prezervativ, deşi câteodată se poate întâmpla ca acesta să se rupă. Pentru a te feri de boli cu transmitere sexuală cel mai bine ar fi să ai un partener stabil ori să practici abstinenţa până găseşti partenerul ideal.