Te îngrijorează plictiseala în cuplu?

1 2 jpg jpeg

Vă iubiţi în continuare, dar ziua de mâine nu vă aduce surprize şi nici emoţii noi. Te consideri vinovată că nu mai simţi fluturi în stomac? Îi reproşezi partenerului că nu face nimic pentru a „pipera“ relaţia voastră?

Te plictiseşti când sunteţi împreună şi ţi-e teamă că dragostea a dispărut? Aceste întrebări sunt semnalul de alarmă că rutina s-a instalat în cuplul vostru.

Purtaţi-vă ca la început

Când te îndrăgosteşti, în corp se produc procese chimice care sporesc nivelul de hormoni sexuali. Cu alte cuvinte, corpul te ajută să faci tot ce îţi stă în putinţă ca să impresionezi persoana care îţi place.

După ce îţi cucereşti partenerul, dorinţa de a fi la înălţime în ochii celuilalt se diminuează. Astfel, iubitul nu te mai surprinde când îţi duce flori, plimbările în parc şi ieşirile în oraş se desfăşoară după un scenariu pe care îl ştii deja, gesturile lui ţi se par banale, tu nu te mai machiezi, iar el stă mai multe zile neras. Oare nu puteţi face ceva în privinţa asta?

Bucuraţi-vă de armonie

Oricât ţi-ar părea de ciudat, există şi o rutină armonioasă. Ea apare odată cu maturitatea cuplului, iar cei care o trăiesc sunt conştienţi că viaţa este alcătuită, în mare parte, din procese repetitive şi mai puţin din surprize.

Eşti prinsă în acest tip de rutină când mergi zilnic la serviciu, când găteşti, când ieşi cu copilul în parc. Dacă vreţi o familie unită, amândoi trebuie să găsiţi energia necesară pentru cât mai multe activităţi făcute împreună.

Alternaţi serile în faţa televizorului cu seri în oraş sau petrecute cu prietenii. Când vă permite timpul, daţi-vă întâlnire şi mergeţi la o scurtă plimbare înainte să ajungeţi acasă. Este bine ca niciunul dintre voi să nu se neglijeze: nu vă îngrăşaţi, cumpăraţi-vă haine noi. Flirtaţi unul cu celălalt şi nu vă ascundeţi gesturile de tandreţe, chiar şi când sunt copiii de faţă.

Doctor Click! vă sfătuieşte

Când relaţia devine stabilă nu înseamnă că va merge de la sine fără să faci nimic. Dimpotrivă, cu cât cei doi parteneri sunt mai implicaţi, cu atât relaţia are mai multe şanse de succes. De aceea contează micile surprize prin care celălalt simte că e apreciat în cuplu, căutarea unor preocupări comune, respectarea intereselor celuilalt.

Click! de la cititori

Am o relaţie de opt ani cu iubitul meu. Exact când începuse să mă îngrijoreze rutina, am rămas însărcinată. Acum, ca viitori părinţi trăim o experienţă nouă şi foarte emoţionantă, care ne revigorează relaţia. Marcela Alexoaie, Sebeş