Ştii cum să faci pace în cuplu?

1 2 jpg jpeg

Fără jigniri!

Când simţi că eşti la un pas să-ţi pierzi cumpătul, respiră adânc, păstrează-ţi calmul.

Lasă-l pe celălalt să se agite, să te insulte dacă aşa simte, iar după ce s-a liniştit, propune-i să vorbiţi civilizat. Oricât de mult te-ar enerva partenerul, cuvintele prost alese nu te vor ajuta să te faci înţeles, dimpotrivă.

Evitaţi să ţipaţi unul la altul

Un ton scăzut vă va ajuta mai mult să nu accentuaţi neînţelegerile. Există riscul ca, odată ce unul dintre voi începe să strige la celălalt, să i se răspundă pe măsură.

De aceea, e mai bine să nu fi tu acela care provoacă. Mai mult, e necesar să vă găsiţi amândoi răbdarea să vă ascultaţi cu atenţie punctul de vedere.

Amânaţi discuţia

Când simţiţi că aveţi o discuţie în paralel, cel mai indicat e să vă opriţi.

Propune-i să nu mai deschideţi subiectul decât după câteva ore sau a doua zi. Vă veţi mai linişti între timp veţi găsi o rezolvare care vă va mulţumi pe amândoi.

Umorul, nu ironia vă apropie din nou

Pentru a destinde atmosfera, o glumă e exact ce aveţi nevoie pentru a mai stinge pasiunea cu care vă certaţi. Numai să nu fie o replică ironică. Ar pune paie de foc în loc să vă apropie din nou.

Intră în pielea celuilalt

În loc să încerci cu tot dinadinsul să convingi că tu ai dreptate, mai util ar fi să te pui în locul partenerului tău.

Chiar dacă îţi vine greu de crezut, dacă vezi lucrurile din punctul celuilalt de vedere, ajungi să-i înţelegi mai bine motivele de supărare, argumentele şi, în acest, reuşeşti să stingi conflictul.