Sportul, cel mai bun afrodiziac natural

1 2 jpg jpeg

Este lesne de înţeles de ce persoanele care sunt într-o bună formă fizică şi mentală au o viată amoroasă împlinită.

Activitatea fizică este un adevărat afrodisiac natural la îndemâna oricui. Apetitul sexual este mai dezvoltat dacă faci sport regulat şi ai o alimentaţie sănătoasă şi nu sari peste orele necesare de somn.

Mai mult decât atât, sportul îţi îmbunătăţeste starea generală a întregului corp, îţi dă mai multă încredere în tine.

Citeşte şi: Alimente care cresc pofta de sex

Cele mai utile exerciţii pentru performanţe sexuale

Studiile recente făcute cu referire la acest domeniu au arătat că practicarea sportului de timp Kangoo Jumps ajută considerabil la îmbunătăţirea vieţii sexuale. Acest sport este benefic atât femeilor cât şi bărbaţilor care se antrenează sărind pe celebrele ghete cu arcuri, deoarece au o mai bună elasticitate, rezistenţă la efort, iar circulaţia periferică se intensifică, sporind mai ales dorinţa sexuală Orice fel de activitate fizică reduce riscul impotenţei după o anumită vârstă. Studiile arată că bărbaţii de peste 40 de ani care fac constant sport au o viaţă sexuală mult mai activă, iar riscul apariţiei impotenţei este redus cu până la 30% faţă de cei care nu practică niciun sport.

Citeşte şi: Faci sex des, trăieşti mai mult

Exerciţii kegel

Celebrele exerciţii kegel sunt considerate a fi cele mai bune exerciţii care te pot ajuta să îţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală. Deşi sunt recomandate periodic femeilor, acestea sunt benefice şi în cazul bărbaţilor, deoarece practicarea lor ajută la tonifierea muşchilor pubcococcigieni, muşchi care permit stoparea fluxului de urină, ceea ce ajută la obţinerea unor noi performanţe sexuale.

Astfel, poţi folosi aceste exerciţii pentru a întârzia ejacularea prin contractarea muşchilor pubococcigieni. Poţi să faci exerciţiile Kegel când mergi la baie, întrerupând fluxul de urină. Cu cât le faci mai des, cu atât mai bine pentru musculatura din zona respectivă.

Yoga

Practicarea exerciţiilor de yoga te poate ajuta să obţii o flexibilitatea mai bună a corpului şi implicit să-ţi îmbunătăţeşti viaţa sexuală prin adoptarea de noi poziţii într-un mod mult mai facil.

Această practică este benefică atât sănătăţii fizice cât şi a celei mentale.

Mai mult de atât yoga include poziţii care solicită până la 90% din musculatura corpului.

Mersul pe jos în ritm alert

Este recunoscut faptul că în timpul acestei activităţi fizice se ard cel puţin 200 de calorii şi astfel se îmbunătaţeşte considerabil circulaţia sanguină.

Efectul benefic se va resimţi şi asupra sănătăţii vaselor de sânge şi a inimii. Practicând mersul pe jos în ritm alert, vei determina organismul să elibereze endorfinele care ajută la relaxarea musculaturii şi la stimularea dorinţei sexuale.

Exerciţii pentru fortifierea muşchilor pelvini

Ridicarea planşeului pelvin este cea mai bună modalitate de a lucra această zonă, mai ales dacă te confrunţi periodic cu dureri de spate. Acest exerciţiu, pe lângă faptul că îţi lucrează toată musculatura corpului, ajută foarte mult la consolidarea musculaturii pelviene într-un timp relativ scurt.

Pentru a efectua acest tip de exerciţiu, trebuie să stai întins pe spate, cu genunchii îndoiţi şi tălpile pe podea având linie continuă cu umerii. Ridică zona pelviană precum un pod. Încordează muşchii abdominali, în timp ce împingi abdomenul în sus, apoi coboară lent spre podea. Ai nevoie de cel puţin 20 de repetări pe serie şi să creşti constant numărul lor.

Un alt exerciţiu extrem de benefic este acela în care te aşezi cu faţa la podea, te sprijini pe antebraţe şi în vârfurile de la picioare, apoi ridici bazinul menţinând spatele drept. Menţine această poziţie cât de mult poţi şi nu uita să respiri corespunzător.