Şi poziţiile te pot ajuta să rămâi însărcinată

1 2 jpg jpeg

Cu toate că nu sunt confirmate din punct de vedere medical, unele poziţii sexuale o pot ajuta pe femeie să rămână mai uşor însărcinată.

Acestea sunt cele care permit o penetrare cât mai adâncă, astfel încât şansele de concepere să fie mai mari. Un alt aspect important este şi relaxarea. Dacă îţi doreşti un copil şi dacă eşti în perioada fertilă, te poţi inspira din poziţiile şi din sfaturile următoare.

Poziţia misionarului

Poziţia clasică el peste ea este ideală pentru perioada de concepere, deoarece permite o penetrare adâncă şi astfel este posibilă menţinerea spermei cât mai aproape de colul uterin.

Pentru mai multă eficienţă, în timpul actului sexual, femeia poate să-şi înalţe şoldurile cu ajutorul unei perne, astfel încât cantitatea de spermatozoizi care ajung în colul uterin să fie mai mare.

ŞTIAI? Printre miturile care se vehiculează când vine vorba despre sarcină este şi cel conform căruia poziţia misionarului este ideală pentru conceperea unei fetiţe.

După actul sexual, femeia poate sta în pat timp de o oră, acest lucru favorizându-i şansele de a rămâne însărcinată.

Bărbatul în spatele femeii

O altă poziţie indicată pentru perioada fertilă este şi cea în care bărbatul stă în spatele femeii. Poziţia permite o penetrare mai adâncă, posterioară colului.

Femeia se sprijină pe mâini, fie stă pe burtă, iar bărbatul stă deasupra, fără a-şi lăsa greutatea corporală peste ea.

Această poziţie este recomandată femeilor care au uterul uşor orientat spre spate (retrovers).

2 jpg jpeg

BINE DE ŞTIUT. Conform unor studii efectuate de specialiştii sexologi, sunt şanse mari ca această poziţie să favorizeze conceperea unui băiat.

Amândoi pe o parte

O altă poziţie ,,recomandată” este şi cea în care atât femeia, cât şi bărbatul sunt aşezaţi pe aceeaşi parte.

Poziţia îi oferă femeii senzaţia de relaxare, lucru necesar pentru ca spermatozoidul să întâlnească ovulul.

2 jpg jpeg

PONT: Această poziţie este ideală şi pentru femeile însărcinate.

Poziţia crabului

Poziţia în care bărbatul stă aplecat deasupra femeii, iar ea ţine picioarele uşor îndoite şi trase către sâni permite o penetrare mai adâncă, astfel şansele de concepere fiind mai mari.

De asemenea, femeia îşi poate pune o pernă sub pelvis, pentru a uşura drumul spermatozoizilor spre colul uterin.

2 jpg jpeg

AVANTAJ: Dintre toate poziţiile, cea a crabului permite cea mai intensă penetrare.

Relaxarea creşte şansa de concepere

Dacă doreşti să concepi un copil, şansele de a deveni părinţi sunt mai mari dacă ambii parteneri sunt relaxaţi în timpul actului sexual.

Conform medicului ginecolog Jean Thévenot, de la Clinica ,,Ambroise Paré”, din Toulouse, Franţa, perioadele mai puţin stresante sunt mult mai indicate pentru a concepe un copil.

Spre exemplu, concediul! Acest lucru are şi o explicaţie medicală. Atunci când femeia este stresată, corpul ei secretă mai mulţi hormoni care inhibă ovulaţia.

Info: Studiile de specialitate au evidenţiat faptul că orgasmul favorizează concepţia.