Sfaturi pentru o mai bună comunicare în doi

1 2 jpg jpeg

Cel mai prielnic moment pentru discuţii

Aveţi locuri de muncă solicitante, programe diferite, iar în puţinul timp pe care îl petreceţi împreună preferaţi să va odihniţi? Tot acest ritm de viaţă poate face ca monotonia să-şi facă loc în viaţa de cuplu şi să ajungă să afecteze viaţa sexuală. Apelează la toate mijloacele de ajutor pentru a nu ajunge ca persoană şi ca partener într-o astfel de situaţie.

Timp pentru discuţii se poate găsi, indiferent de programul ocupat. Important este să vă doriţi împreună acest lucru! Seara după culcarea copiilor, la final de săptămână sau în minivacanţă puteţi găsi timpul necesar pentru a vă împărtăşi gândurile, dar şi ideile. Doar discutând puteţi să rezolvaţi probleme de cuplu, dar şi să înţelegeţi comportamentul partenerului în anumite situaţii.

Lucrurile bune şi mai puţin bune…din dormitor

Chiar dacă viaţa voastră sexuală nu mai este la fel de intensă ca în primii ani ai relaţiei... asta nu înseamnă că lucrurile trebuie lăsate la voia întâmplării. Mai ales că viaţa sexuală de cuplu trece prin diferite modificări, cum este şi perioada sarcinii, multe dintre lucruri ajung să nu mai fie pe placul unuia dintre parteneri.

De aceea, comunicarea are un rol esenţial în rezolvarea problemelor de cuplu. Important este ca fiecare partener să spună celuilalt care sunt lucrurile care s-au schimbat, ceea ce nu-i place, dar şi lucrurile pe care le doreşte de la relaţie, inclusiv în dormitor.

Micile încurajări pot face diferenţa

În cele mai multe dintre cazuri obişnuim să reproşăm partenerului lucrurile care nu ne plac. E mai uşor să facem lucrurile aşa, decât să ne gândim cum putem îndrepta situaţia. Rezolvările rapide nu aduc întotdeauna cele mai bune rezultate.

De aceea, încearcă să-i aminteşti cu diverse ocazii care sunt lucrurile care îţi plac la el, cele care te fac fericit. Aceste schimburi simple sunt daruri care îl fac pe partener să se simtă iubit şi apreciat, ceea ce nu poate aduce decât beneficii relaţiei voastre.

Nu uita de micile surprize

Sunteţi de ceva timp împreună, iar lucrurile nu mai sunt la fel de pasionale în dormitor? Chiar dacă oboseala de peste zi te face să alegi somnul înainte de toate, nu uita că doar tu şi partenerul puteţi să păstraţi pasiunea prezentă în viaţa voastră sexuală.

Micile confidenţe care aprind dorinţa partenerului, surprizele plăcute, cum este o baie cu spumă şi muzica în surdină, sunt doar câteva dintre ingredientele care fac ca pasiunea să se menţină cât mai mult în viaţa de cuplu.