Sfaturi ca să-ţi reiei viaţa sexuală după naştere

1 2 jpg jpeg

Discutaţi despre sex

În primele luni după apariţia copilului poate fi mai dificil pentru părinţi să mai găsească timp pentru intimitate, căci copilul se află în centrul atenţiei. Însă nu este imposibil. Taţii sunt cei care trebuie să dea dovadă de răbdare în relaţia cu partenerele lor şi să le fie aproape, pentru că multe femei pot simţi o ai mare nevoie de tandreţe şi afecţiune decât de sex.

Este foarte important ca o femeie să discute cu partenerul despre sex, căci se pot teme de durerile care pot apărea după naştere şi trebuie să fie pregătită atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic pentru reluarea relaţiei.

O femeie îşi poate relua viaţa sexuală după o lună şi jumătate

De obicei, organismul unei femei este pregătit pentru actul sexual la aproximativ şase săptămâni după naştere. În tot acest timp, aveţi timp să vă obişnuiţi cu noul membru al familiei.

Momentul în care alegeţi să faceţi dragoste pentru prima dată după naşterea copilului trebuie ales cu grijă. Este indicat să fie după ce ai hrănit bebeluşul şi a fost schimbat de scutece, ca acesta să nu înceapă să plângă chiar în timpul momentelor voastre de pasiune.

Kilogramele în plus de după sarcină pot fi o problemă

În perioada de după naştere, kilogramele în plus pot afecta viaţa sexuală a unui cuplu, din cauză că femeile nu se mai simt bine în corpul lor. Cele câteva kilograme în plus sunt perfect normale şi este nevoie de aproximativ jumătate de an ca femeia să revină la greutatea iniţială.

În tot acest timp, este important să înveţe să îşi iubească corpul exact aşa cum este. Este importantă susţinerea partenerului, ca acesta să le fie alături şi să le ajute să treacă peste această problemă. De asemenea, nu îţi concentra atenţia doar asupra copilului, ci permite-i şi partenerului să fie aproape de tine, să te susţină.