Sexul zilnic creşte fertilitatea

1 2 jpg jpeg

Problemele de fertilitate afectează foarte multe cupluri cu vârste de peste 30 de ani. Un nou studiu pare să le dea motive de optimism.

La studiul coordonat de doctorul David Greening, specialist la Centrul pentru tratarea infertilităţii din Sydney (Wollongong, Australia) au participat 118 bărbaţi, a căror spermă a fost catalogată ca fiind de calitate inferioară sau medie.

Cercetătorii le-au cerut bărbaţilor să ejaculeze în fiecare zi, timp de o săptămână, fără a aplica alte schimbări în stilul de viaţă. La începutul studiului, majoritatea bărbaţilor (81%) aveau o spermă de calitate medie.

Dintre aceştia, după încheierea studiului, mulţi au înregistrat o îmbunătăţire a calităţii spermei. Pe de altă parte, în cazul a 19% dintre participanţi, calitatea spermei a scăzut.

Totodată, studiul a demonstrat că mobilitatea spermatozoizilor s-a îmbunătăţit în cazul bărbaţilor care au ejaculări frecvente, chiar dacă volumul spermei şi concentraţia de spermatozoizi au scăzut.

Potrivit lui David Greening, îmbunătăţirea calităţii spermatozoizilor este determinată de faptul că este diminuată perioada de timp pe care aceştia o petrec în canalele testiculare, unde sunt expuşi la efectul nociv al moleculelor oxidante.