Sexul, mai bun ca medicamentele

1 2 jpg jpeg

Sexul este o sursă de plăcere şi, în plus, te ajută să te menţii în formă. Dar, pe lângă aceste lucruri, activitatea sexuală mai are şi alte beneficii. Îţi stimulează imunitatea, te apără de bolile cardiovasculare şi îţi calmează durerile de cap.

"Aspirina săracului"

În primul rând, persoanele care fac sex frecvent îşi întăresc imunitatea împotriva unor boli frecvente, cum ar fi răceala şi gripa. De aceea, în popor sexul mai este numit şi „aspirina săracului”. Aceasta deoarece unul sau două contacte sexuale pe săptămână cresc nivelul anticorpilor cu aproximativ o treime.

De asemenea, cei care fac dragoste des au în organism un nivel mai ridicat al unui anticorp numit imunoglobulină, recunoscut pentru faptul că impulsionează corpul să lupte împotriva virusurilor.

Reduce riscul de infarct

Un al doilea beneficiu adus de contactul sexual este faptul că ajută la funcţionarea normală a inimii, la arderea caloriilor şi la tonifierea musculaturii. În timpul actului sexual se ard în medie patru calorii pe minut şi 300 de calorii pe oră.

Mişcările din timpul actului sexual activează aproape toţi muşchii corpului, dând inimii şi plămânilor o adevărată lecţie de aerobic. Potrivit unui studiu recent, trei partide „sănătoase” de sex pe săptămână au efecte uimitoare asupra „ceasului natural”, reducând considerabil riscul de infarct.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Ştii care sunt duşmanii dorinţei sexuale?

- Ce trebuie să ştii despre sexul tantric

- Crezi că ştii totul despre plăcerea sexuală

Este antidepresiv natural

Chiar dacă de cele mai multe ori sunt invocate ca motive pentru a nu face dragoste, durerile de cap devin suportabile şi chiar dispar dacă faci sex. În special în cazul femeilor care au migrene, este bine să facă sex decât să evite această activitate. Motivul este legat de faptul că în timpul actului sexual se elimină oxitocina, un puternic antinevralgic care umple sângele de endorfine, hormonul fericirii.

În acelaşi timp, actul sexual inhibă producţia de cortizol, hormonul stresului. Ba mai mult, sexul este un adevărat somnifer şi te eliberează cel puţin pentru câteva momente de grijile cotidiene. Unele studii susţin faptul că sexul este de 10 ori mai calmant decât valiumul.

Reglează menstruaţia şi protejează prostata

Femeile care fac sex cel puţin o dată pe săptămână au ciclul mai regulat decât cele care sunt abstinente sau care fac sex mai rar, arată studiile recente. Cercetătorii au declarat că esenţială este intimitatea şi chimia dintre cei doi parteneri şi nu neapărat atingerea orgasmului.

Nu în ultimul rând, ejaculările frecvente reduc riscurile apariţiei cancerului de prostată. Medicii au descoperit că bărbaţii care au ejaculat de cel puţin 21 de ori pe lună şi-au redus cu o treime riscul să sufere de acest tip de cancer.

Creşte rezistenţa oaselor

Femeile îşi folosesc muşchii din zona pelviană pentru a-şi controla fluxul urinar. Pe măsură ce îmbătrânesc, ele trebuie să-şi menţină aceşti muşchi pentru a preveni unele probleme de sănătate cum ar fi incontinenţa urinară. Studii recente au arătat că cea mai bună modalitate de a se pune la adăpost împotriva acestor neplăceri este să-şi petreacă cât mai multe clipe de tandreţe în dormitor, alături de partener.

În timp, activitatea sexuală frecventă este de folos şi în prevenirea osteoporozei, artritei, artrozei şi chiar a reumatismului. Aceasta deoarece mişcările din timpul actului sexual măresc şi cantitatea de testosteron, hormonul care influenţează flexibilitatea şi rezistenţa oaselor şi a muşchilor.

Sexul ne face mai frumoşi

Într-un studiu efectuat la Spitalul Regal din Edinburgh, Scoţia, s-a urmărit diferenţa dintre aspectul oamenilor care fac sex săptămânal şi cei care fac sex mai rar. Astfel, un juriu a privit anumiţi voluntari şi a trebuit să le ghicească vârsta.

Cei care păreau cu şapte până la 12 ani mai tineri decât vârsta lor normală făceau sex, în medie, de patru ori pe săptămână. Prin urmare, cercetătorii au ajuns la concluzia că sexul ajută corpul să se menţină tânăr şi devine mult mai rezistent în faţa agresiunilor factorilor nocivi din mediu.

Activitatea sexuală reduce defectele pielii, elimină riscurile apariţiei eczemelor şi curăţă porii. Este de asemenea bine de ştiut că sexul creşte nivelul estrogenului, care oferă prospeţime şi fermitate tenului.