Semnele că nu ai lângă tine partenerul potrivit

1 2 jpg jpeg

În ziua de astăzi este un pic mai greu să întâlneşti un om care să te înţeleagă doar din priviri, iar poveştile de iubire ce par a se materializa prin celebrul act al căsătoriei par a schimba brusc traiectul drumului. Şi asta din cauza faptului că o căsătorie este doar confirmarea legală a aparteneţei unui faţă de celălalt.

Însă are cineva vreun drept asupra cuiva?

Uneori fără să îşi dea seama atât partenerul cât şi tu aveţi reacţii neaşteptate ce pot produce mici suferinţe. Însă dacă observi că anumite greşeli devin un obicei, atunci omul de lângă tine nu este ceea ce tu ai nevoie.

Vă criticaţi non-stop

Critica este una dintre cele mai mari capcane în care poate cădea un om. Chiar dacă uneori aceasta poate fi şi constructivă. Dacă observi la partenerul tău că de la un timp îţi „serveşte” doar critici negative fă un pas în spate şi gândeşte-te serios la schimbarea sa de atitudine.

O persoană negativă nu te va putea susţine şi motiva să mergi mai departe, şi oricât de optimist şi vesel ai fi, la un moment dat îţi va fi extrem de greu să te ridici din abismul în care te-a atras.

Nu răspunde la critică tot cu critică. Alege să comunici astfel încât oricât d eurât ar fi ceea ce trebuie să îi spui, să înţeleagă că este spre binele vostru.

Mania controlului excesiv

Chiar dacă formaţi de ceva timp un cuplu destul de unit şi bine sudat, asta nu înseamnă că trebuie să renunţaţi complet la spaţiul vostru personal.

Nu întotdeauna poţi fi doar tu cel care are dreptate şi este absolut normal ca fiecare să aveţi şi pasiuni diferite. Dacă exact asta v-a atras la început, nu încerca să schimbi omul de lângă tine. Oamenii nu se schimbă pentru că vrei tu, ci pentru că ei îşi doresc să devină o variantă ami bună lângă tine, şi atunci da, drumul vostru este unul benefic.

Uită de mania de a-ţi monitoriza constant partenerul, de a şti mereu unde şi cu cine este. Adu-ţi aminte că ce ţie nu îţi place nu trebuie să îi faci celui de lângă tine doar pentru a avea tu acel sentiment fals de siguranţă că totul este încă în regulă între voi.

Comunicarea sinceră şi deschisă vă poate salva.

Partenerul nu este un obiect sau un bun câştigat la un joc de noroc. Respectul şi intimitatea chiar dacă vin la pachet în orice relaţie, trebuie preţuite constant.

Limbajul vulgar şi lipsa de respect

Dacă ai găsit acea persoană care te completează, nu uita să îţi aduci aminte şi mâine de acest sentiment. Nu te costă nimic să fii drăgut şi oricât de ocupat ai fi să îţi faci totuşi simţită prezenţa în viaţa ei.

Timpul tău trebuie să fie destul de încăpător astfel încât să nu uiţi nici de muncă, prieteni, familie şi mai ales de partenerul tău.

Dacă vorbele dulci de la început s-au transformat treptat în insulte şi în loc de complimente ai parte de un limbaj mult prea dur şi vulgar, atunci clar omul de lângă tine nu este cea mai bună variantă a ta de a creşte spiritual şi de a descoperi fericirea în fiecare zi.

Nimeni nu merită să fie tratat fără un minim de respect şi oricât de grea ar fi fost ziua sa, nervii trebuie consumaţi înainte de a ajunge acasă.

Este absolut normal ca în viaţă să nu îţi meargă toate ca pe roate, există suişuri şi coborâşuri, însă asta nu înseamnă că trebuie să îţi descarci nervii pe omul de lângă tine doar pentru că este acolo şi la bine şi la greu.

Află cum poţi să depăşeşti mai uşor depresia postpartum AICI

Nu are răbdare să te asculte

Sentimentele se pot exprima şi prin ajutorul cuvintelor, având condiţia supremă ca acestea să nu rănească. Dacă liniştea ta lângă partener s-a evaporat la fel ca şi cuvintele frumoase ce le auzeai până nu demult şi nu mai are deloc răbdare să te asculte, nu te chinui.

Învaţă să te pui pe primul loc şi atunci când oferi afecţiune să nu accepţi nimic altceva la schimb decât tot afecţiune.

Răzbunarea verbală, ignoranţa, ameninţarea sunt forme ale agresiunii ce nu au ce căuta într-un cuplu.

Nu te chinui să tragi de un om care nu mai ai are timp şi răbdare pentru tine.

Dacă au apărut aşteptările şi cerinţele exagerate este clar că ceva este la mijloc şi locul tău nu mai este acolo.

Nu trebuie să fugi la primul hop, însă dacă cel puţin două dintre aceste semnale se repetă frecvent spre zilnic, ia-ţi sufletul în braţe şi îngrijeşte-l aşa cum merită.

Unii oameni vin în viaţa ta precum o lecţie ce trebuie să o înveţi iar alţii ca o binecuvântare pentru a vindeca rănile formate.