Semne care arată că ai nevoie de sex

1 2 jpg jpeg

Din diverse motive, unele persoane încearcă să-şi suprime dorinţele sexuale, în timp ce altele se exprimă mai uşor şi nu ezită să traiască aceste momente la intensitate maximă.

În orice caz, atunci când o persoană nu are o viaţă sexuală satisfăcătoare, dorinţele lor reprimate devin evidente şi se manifestă prin anumite comportamente!

Insomnii

Îţi e din ce în ce mai greu să adormi în ultima perioadă? Sexul ajută la secretarea unui hormon cunoscut sub numele de oxitocină, care este important pentru a beneficia de un somn plăcut şi odihnitor.

Astfel, atunci când o persoană îşi petrece mult timp fără sex, este posibil să se confrunte cu insomnii.

Stres şi modificări ale dispoziţiei

Modificările bruşte de dispoziţie şi stresul pot indica că organismul are nevoie de sex, însă acest lucru nu este neapărat necesar. Totuşi, în cazul în care trec luni de zile fără să ai parte de sex, este posibil să te confrunţi cu emoţii negative, cum ar fi stările de iritabilitate, pesimism şi schimbări de dispoziţie.

Este important de ştiut că sexul ne ajută să ne menţinem moralul şi că este o necesitate care nu trebuie reprimată.

Ai fantezii sexuale

Într-o măsură mai mare sau mai mică, cu toţii avem fantezii sexuale sau vise în care facem sex. În general, acest lucru se întâmplă în timpul nopţii.

Totuşi, aceste fantezii devin frecvente şi apar chiar şi în timpul zilei, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie de sex.

Lipsa de strălucire a pielii

Oricât de ciudat ar părea, sexul îmbunătăţeşte aspectul pielii. Atunci când faci sex frecvent, porii pielii se deschid şi eliberează impurităţile care generează imperfecţiuni. În plus, la fel ca orice activitate fizică, sexul facilitează eliminarea toxinelor prin transpiraţie şi stimulează circulaţia sângelui.

Eşti mai puţin sociabil

Lipsa relaţiilor sexuale poate provoca o izolare socială. Acest lucru se explică prin scăderea producţiei de endorfine, hormoni care ajută la menţinerea stării de bine.

O stare fizică de rău general

Lipsa sexului diminuează producţia de serotonină şi endorfine a organismului, acestea având şi rolul de analgezice naturale în calmarea durerilor.

Sentimente de nesiguranţă

Este foarte posibil ca după o perioadă lungă de singurătate să ne simţim mai nesiguri, deoarece sexul ajută la ,,construirea'' stimei de sine atât la femei cât şi la bărbaţi şi oferă sentimentul de a fi dorit.

În unele cazuri, lipsa îndelungată a sexului poate provoca nemulţumire, care poate degenera în depresie, stări de anxietate şi lipsă de încredere.