Semne că partenerul nu te mai iubeşte

1 2 jpg jpeg

1. Te critică tot timpul

În momentul în care cel de lângă tine începe să-ţi găsească nod în papură din orice şi să te critice, însă nu are niciodată răbdare şi timp să discutaţi sau nu-ţi spune că ai greşit, este semn că sentimentele lui pentru tine s-au diminuat. În astfel de situaţii, trebuie să dai dovadă de răbdare, ca să găseşti un moment potrivit în care să discutaţi sincer despre sentimentele voastre, să vedeţi dacă mai este ceva de făcut, ca să salvaţi relaţia.

2. Nu îţi mai dovedeşte iubirea

Gesturile de tandreţe sunt cele care arată cel mai adesea dragostea dintre doi oameni. Mângâierile, sărutările, atingerile, aprecierile şi laudele sunt doar câteva modalităţi prin care partenerii îşi pot manifesta iubirea. Când aceste gesturi dispar înseamnă că iubirea nu mai este la fel de puternică. Trebuie să găsiţi metode prin care să consolidaţi relaţia.

De asemenea, e cazul să faci ceva dacă te simţi singur în relaţie, dacă persoana de lângă tine nu mai comunică deschis cu tine, nu îţi mai ascultă păsurile şi nici nu mai împarte cu tine bucuriile.

3. Evitaţi să faceţi dragoste

Un mariaj în care partenerii încetează să mai facă dragoste, deoarece unul dintre ei tot găseşte scuze, şi acesta poate fi un semn al dispariţiei iubirii. Discută cu cel de lângă tine, căci lipsa apetitului sexual poate fi pusă şi pe seama unor probleme de sănătate, precum depresia sau diabetul. Şi stresul poate scădea apetitul pentru sex.

4. Aveţi o comunicare deficitară

Un mariaj sănătos se bazează întotdeauna pe comunicare, aceasta este esenţială pentru sănătatea unei relaţii. De aceea, în momentul în care comunicarea dispare, apar problemele. Se adună frustrări şi lucruri nespuse, ceea ce poate duce la destrămarea relaţiei. Un partener care te evită, pentru perioade îndelungate de timp poate să facă acest lucru pentru că nu mai are sentimente pentru tine.