Rutina poate aduce beneficii în cuplu

1 2 jpg jpeg

Este aproape imposibil ca rutina să nu se instaleze la un moment dat în cuplu. Doar nu credeai că fiorii de la începutul relaţiei vor dura „până când moartea vă va despărţi”...

Obligaţiile de zi cu zi fac ca viaţa să fie cumva planificată şi organizată. De multe ori, seara îţi faci în minte o listă cu tot ceea ce ai de făcut în ziua următoare. Adesea, viaţa sexuală sfârşeşte prin a ajunge şi ea pe această listă, devenind mai degrabă o obligaţie decât o plăcere. Ce se întâmplă mai departe? Pot face sexul şi rutina casă bună?

Profită de lipsa inhibiţiilor

Să vedem ce se poate face atunci când sexul se transformă într-o datorie conjugală. În primul rând, speculează la maximum toate avantajele care derivă din rutina sexuală. Da, ai citit bine, rutina în aşternut poate avea şi părţi bune!

Poate cel mai mare avantaj este faptul că îţi cunoşti partenerul foarte bine din punct de vedere sexual, cu alte cuvinte ştii ce îi face plăcere pe plan erotic. Aşadar, inhibiţiile nu au ce căuta în patul unor parteneri care sunt împreună de mai mulţi ani. Iar atunci când inhibiţiile lipsesc, sunt mai multe şanse ca partenerii să obţină satisfacţie sexuală.

Stimulează dorinţa erotică

Ce ar fi să nu te mai gândeşti la sex ca la o obligaţie? În acest sens, este foarte important să nu uiţi de momente de intimitate în cuplu. Nu amâna neapărat spre seară astfel de clipe, nu lăsa dorinţa sexuală să vină la comandă. Seduce-ţi partenerul, exprimă-ţi afecţiunea prin gesturi tandre (mângâieri, săruturi, mici atenţii), care pot anticipa şi trezi pasiunea în cuplu. Savurează la maximum preludiul şi experimentează poziţii şi locuri noi pentru a face dragoste.

Monotonia poate destrăma relaţia

Nu lăsa rutina să se transforme în monotonie, pentru că ea poate deveni o ameninţare pentru parteneri, putând duce chiar la separare. În general, atunci când apare, rutina este însoţită şi de răceală, de lipsă de comunicare şi de indiferenţă faţă de dorinţele şi de nevoile partenerului.

Fii tu cel care ia iniţiativă dacă observi că obişnuinţa te distanţează de persoana iubită. Cei mai mulţi ajung să îşi înşele partenerul din cauza răcelii instalate în cuplu şi din pricină că nu mai comunică aşa cum o făceau la început.