Raporturile sexuale intime zilnice îţi protejează inima

1 2 jpg jpeg

Reduc riscul de atac de cord

Persoanele care au relaţii intime în fiecare zi sau măcar de trei ori pe săptămână, îndeosebi femeile, au şanse mai mici de a suferi de boli de inimă, mai ales de atac de cord. O cercetare a oamenilor de ştiinţă israelieni a arătat că partenerii activi sexual au un risc cu 30% mai mic de a avea o afecţiune cardiovasculară.

Cresc imunitatea

Tot cu 30% e mai mic riscul de a răci sau de a face gripă toamna sau iarna la cei care au raporturi intime zilnice. Este o modalitate prin care-ţi poţi creşte nivelul de anticorpi şi de imunoglobină A (IgA).

Totodată, când ai dureri de cap intense, poţi să scapi de ele mai uşor şi într-un mod plăcut. În timpul actului sexual se eliberează în creier un hormon numit chiar „hormon al fericirii”, oxitocină. Astfel, nivelul acestui hormon creşte de 5 ori, ceea ce atrage după sine reducerea durerii de cap.

Scad nivelul de stres

Nu doar numărul de raporturi sexuale pe săptămână este important, ci şi calitatea lor. Dacă partenerii se simt iubiţi cu adevărat şi dacă se acordă o atenţie mare preludiului, actul sexual devine şi o modalitate de a scăpa de stres şi de stările de anxietate.

Frecvenţa e influenţată de personalitate

Un studiu al unor cercetători americani a arătat că satisfacţia în dormitor depinde mai mult de trăsăturile de personalitate ale parteenrilor şi mai puţin de priceperea lor. În cuplurile în care femeile obişnuiau să ia iniţiativa, s-a observat o frecvenţă mai mare a raporturilor sexuale, îndeosebi în perioada fertilă. De asemenea, au fost înregistrate mai multe relaţii intime în cazul celor în care unul dintre parteneri, adesea partea feminină, este mai creativ, are mai multă imaginaţie, curiozitate şi o deschidere mai mare către experienţe sexuale diferite.

Cuplurile în care unul sau ambii parteneri sunt capricioşi, geloşi, frustraţi din diverse motive sunt mai puţin satisfăcute în relaţiile intime faţă de cei care nu au negativismul ca principală trăsătură de caracter.