Preludiul: dă-i ce-i al lui!

1 2 jpg jpeg

Dacă citeşti rezultatele celor mai recente studii şi sondaje despre sex, constaţi că, pentru mulţi adulţi, preludiul are o însemnătate la fel de mare ca actul sexual în sine. Şi că ceea ce se întâmplă înainte de momentele când fac dragoste este esenţial pentru evoluţia întregii relaţii a celor doi parteneri de cuplu. Importanţa pe care o acordă preludiului le permite să descopere mereu noi moduri de a-şi reinventa relaţia amoroasă şi de a învinge rutina.

La ce foloseşte

Prin ceea ce facem înainte de sex, îi arătăm celuilalt că ne străduim să îi facem plăcere şi îi acordăm toată atenţia noastră.

Un rol important al preludiului este să creeze starea de spirit necesară pentru a te bucura cu adevărat de actul sexual şi a-l trăi la intensitate maximă. Dar poate fi util şi pentru a explora preferinţele partenerului sau a stabili o comuniune intimă.

Indiferent că este practicat pentru a crea o atmosferă mai romantică sau a menţine treaz interesul partenerului pentru sex, un preludiu lung nu e niciodată o alegere greşită. În plus, poate face diferenţa dintre un act sexual bazat pe o relaţie pasională profundă şi o acuplare rapidă.

Dar, pe cât de diferite sunt formele de plăcere sexuală, pe atât de variate sunt modalităţile de a trăi momentele care o preced. Acest lucru nu depinde doar de preferinţele intime ale fiecărei persoane, ci şi de starea sa de spirit din acel moment. Dacă unul dintre parteneri a avut o zi grea, se va bucura să beneficieze de atenţia şi tandreţea celuilalt – iar asta i-ar putea trezi dorinţa, chiar dacă este obosit sau stresat.

Deseori, preferinţele diferă şi în funcţie de sexul partenerului, cred specialiştii. Iată câteva exemple!

Citeşte şi: Orele la care e bine să faci sex

Ce le place bărbaţilor

Dacă vrei să aprinzi dorinţa unui bărbat, nu e necesar să treci direct la fapte. Vei avea oportunitatea să faci asta mai târziu, când trăiţi deplin pasiunea. O idee bună pare a fi să îţi stimulezi partenerul cu puţină... distanţă. Majoritatea bărbaţilor chestionaţi în sondaje spun că un episod de striptease seducător poate mări considerabil plăcerea unui act sexual. Iar lenjeria seducătoare joacă un rol important.

Nu are importanţă dacă reuşeşti sau nu să te dezbraci într-un mod sofisticat, ca o profesionistă. Contează doar să o faci încet, pentru a-i creşte gradat dorinţa de a te avea doar pentru el.

Ce îşi doresc femeile

Pentru multe urmaşe ale Evei, îmbrăţişările tandre şi săruturile drăgăstoase sunt chiar mai importante decât actul sexual propriu-zis. Iar plăcerea creşte atunci când partenerul le cunoaşte deja zonele erogene. Dacă nu este cazul, mângâierile tandre pe ceafă şi urechi nu prea dau greş. Şi dacă tot o sărută în ureche, partenerul ar putea să îi şi şoptească vorbe dulci, menite să-i trezească dorinţa. De asemenea, femeilor le place când partenerul le vorbeşte despre fanteziile sale erotice – iar asta măreşte şansele ca ele să fie dispuse să i le satisfacă.

Te-ar mai putea interesa: 7 alimente care cresc pofta de sex

Nu neglija sărutul!

Un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Oxford, care au chestionat peste 900 de adulţi, a relevat că sărutul are un rol determinant pentru reuşita actului sexual.

Pentru relaţiile de scurtă durată, respondenţii au declarat că este important ca partenerul să îi sărute în timpul preludiului actului sexual, dar contează mai puţin în timpul sexului şi după acesta. În relaţiile stabile, de lungă durată, sărutul pare a avea un rol esenţial în timpul preludiului, dar este important şi în momentele din viaţa cotidiană care nu au legătură cu sexul.

Săruturile frecvente au fost considerate determinante pentru calitatea relaţiei, respondenţii considerându-le mai importante decât frecvenţa actelor sexuale.