Poziţii sexuale care facilitează orgasmul

1 2 jpg jpeg

Nu este niciun secret că sexul are numeroase beneficii pentru sănătate: îmbunătăţeşte starea de spirit, reduce stresul şi arde caloriile. Atingerea orgasmului depinde de mai mulţi factori: de starea psihică a partenerilor, atmosfera creată, dispoziţie şi dorinţă şi, nu în ultimul rând, de poziţiile sexuale pe care le aleg.

Balansoarul

Este o poziţie sexuală prin care ambii parteneri pot ajunge cu uşurinţă la orgasm. Partenerul stă pe spate ori în şezut, sprijinit pe braţe, iar femeia este cu spatele la el, în genunchi şi cu palmele pe pat. În această poziţie, bărbatul poate varia unghiul de penetrare, stimulând mult mai uşor clitorisul.

Misionarul

Este poziţia sexuală preferată de majoritatea femeilor, arată datele unui studiu recent efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Indiana, SUA. În timp ce bărbatul este deasupra ei, femeia stă întinsă, îşi contractă fesele şi îşi ridică bazinul, stimulând foarte mult mucoasa perineului (regiunea dintre anus şi organele genitale).

Pe lângă aproprierea fizică dintre, poziţia le permite partenerilor să controleze adâncimea şi ritmul penetrării. Sexologii spun că o penetrare în diagonală duce la o mai mare fricţiune, ceea ce ajută la obţinerea oragasmului mult mai repede pentru ambii parteneri.

Câinele

Această poziţie sexuală permite o penetrare adâncă şi o stimulare a punctelor erogene din bagin (A, G, K şi U). Femeia stă în genunchi, sprijinită pe braţe şi-şi mişcă bazinul din faţă în spate, iar bărbatul este în spatele ei, tot în genunchi, şi atinge cu vârful penisului colul uterin, o zonă adesea neglijată. Penetrarea trebuie să fie lină, căci, pentru unele femei, poate fi dureroasă.

Femeia deasupra

Este una dintre cele mai bune poziţii sexuale, deoarece oferă senzaţii nebănuite pentru ambii parteneri. Din această poziţie, bărbatul îşi poate mângâia partenera, iar femeia poate decide ritmul şi adâncimea penetrării.

Linguriţă

Ambii parteneri stau aşezaţi pe-o parte, el în spatele ei. Femeia stă cu genunchii ghemuiţi şi-şi mişcă bazinul din faţă în spate. Pentru o mai adâncă penetrare, partenera îşi ridică unul dintre picioare.

Foarfecă

Femeia stă pe spate, într-o parte, şi cu piciorul drept ridicat, astfel încât bărbatul să se aşeze între picioarele ei, la un unghi de 90 de grade. Pentru a creşte adâncimea de penetrare, femeia îşi ţine şi piciorul stâng ridicat.

Lotus

Ambii parteneri se aşază în mijlocul patului, faţă în faţă. Bărbatul stă în şezut cu picioarele turceşte, iar femeia îi cuprinde talia cu picioarele. Partenerul îşi ajută iubita să-şi mişte bazinul, punându-şi mâinile pe şoldurile ei. Mişcarea de tip balansoar pe care femeia o va face va stimula punctual G şi clitorisul. Poziţia este incitantă şi pentru bărbat, care se va bucura de o „privelişte“ frumoasă.

Pont

Dacă o poziţie sexuală vă creează disconfort, folosiţi lubrifiant.