Până unde mergi în dormitor

1 2 jpg jpeg

Printre fantezii, se numără sexul cu o altă persoană decât partenerul, cu o celebritate, cu o persoană necunoscută sau partidele de sex pasional care, în opinia conservatorilor, sunt de neacceptat pentru o femeie „respectabilă”. O viaţă sexuală împlinită este cea în care renunţi la inhibiţii. De ce avem fantezii?

Relaţiile sexuale sunt domeniul fanteziilor şi visurilor, refugiul din lumea reală, cu greutăţile ei. Nu e nimic rău în a avea asemenea gânduri.

Nu înseamnă că nu-ţi mai iubeşti partenerul. Dimpotrivă, ele pot „trezi“ o relaţie, mai ales când eşti căsătorit de 20 de ani.

Reînvie flacăra pasiunii, apropie partenerii şi fac să crească dorinţa. Atenţie, ele pot crea probleme în cuplu atunci când nu sunt împărtăşite de ambii parteneri sau când sunt în contradicţie cu morala, religia sau cu aşteptările partenerului.

Te-ar mai putea interesa:

- Kama Sutra la voi în dormitor

- De ce se tem bărbaţii în dormitor

- Greşeli frecvente în dormitor

Cercetările au confirmat că, în cuplurile fericite, ambii parteneri au cam aceleaşi fantezii sexuale. Acest lucru înseamnă că au o unitate emoţională şi o relaţie apropiată, exprimându-şi imaginaţia în acelaşi mod.

Multe femei se tem să-şi dezvăluie fanteziile în faţa partenerului, pentru că se tem că vor fi catalogate drept perverse sau lipsite de moralitate.

În ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, mulţi şi-ar dori partide aprinse de sex aşa cum au văzut în filme, dar se tem să nu-şi şocheze nevasta.

Cel mai bine este să tatonezi terenul şi să vezi cât este de „deschis” partenerul tău unor experienţe noi.

Gesturile vorbesc

Când intri în dormitor, lasă inhibiţiile la uşă. Ele vin din lipsa de încredere în sine şi creează complexe. Dacă nu-ţi place cum arăţi, primul lucru pe care-l vei face înainte de partida de sex va fi să stingi lumina. Greşit! Partenerul tău te iubeşte pentru ceea ce eşti.

Învaţă să-ţi pui atuurile în valoare şi oferă‑i partenerului posibilitatea de a te admira. Dacă nu îndrăzneşti să-i spui ce anume ai vrea să experimentezi, lasă gesturile şi faptele să vorbească.

Dacă simţi că nu este încântat de idee, retrage-te uşor, fără a cere explicaţii sau a insista asupra acelui lucru.

Este o greşeală ca unul dintre parteneri să accepte anumite practici sexuale doar pentru a‑i face plăcerea celuilalt sau din teama de a‑l pierde.