O viaţă sexuală activă te face să trăieşti mai mult

1 2 jpg jpeg

Un studiu efectuat pe 918 de bărbaţi în oraşul Wales din Caerphilly, între 1979 şi 1993, a arătat că cei care au făcut dragoste de două ori pe săptămână au avut un risc redus de deces de 50% comparativ cu cei care au făcut sex mai puţin de o dată pe lună. Un bărbat care are 350 de orgasme pe an trăieşte în medie cu patru ani mai mult decât un bărbat care are o viaţă sexuală mai puţin activă, un sfert mai exact, potrivit altor cercetări.

Femeile care au o viaţă sexuală regulată au telomer-ul mai lung - o componentă ADN care indică longevitatea. Cu cât telomerii sunt mai lungi, cu atât durata de viaţă este mai mare. Sexul ridică nivelul oxitocinei şi dehidroepiandrosteronului, care reduce stresul şi măreşte nivelul imunoglobulinelor din sânge pentru combaterea infecţiilor.

Ponturi pentru o vieţă sexuală împlinită

Cât mai multe fructe negre şi mai puţine ţigări

Fructele de pădure vin ca o gură de aer curat în cuplu atât timp cât sunt consumate cu regularitate, şi aici ne referim la mure, coacăze, prunele închise la culoare, afine.

Antioxidanţii oferiţi de ele sunt secretul şi totodată ingredientul minune, în timp ce antocinele conţinute îţi vor proteja vasele de sânge.

Iar la capitolul fumat ştii că acest viciu contribuie la îngroşarea vaselor sangvine, deci limitează pe cât posibil numărul ţigărilor fumate zilnic.

Acest viciu din fericire este reversibil, poţi să te laşi oricând, iar cu o alimentaţia sănătoasă şi mult sport efectele timpului în care ai fumat se vor diminua considerabil.

Optează pentru ciocolata neagră

Mulţi specialişti afirmă despre ciocolata neagră ce are un aport de cacao mai crescut de 60% că este un veritabil panaceu al problemelor sexuale. Şi asta datorită cantităţii mari de antioxidanţi şi flavonoide care ajută la dilatarea vaselor de sânge şi sprijină astfel o mai bună circulaţie sangvină care facilitează erecţia.

Însă un aspect la care trebuie să lucrezi destul de atent este greutatea corporală, orice kilogram în plus îşi va pune amprenta nu doar asupra sănătăţii tale cât şi a vieţii sexuale. Deci, sportul şi menţinea „siluetei” te va ajuta să obţii rezultate bune în dormitor.