Ne scapă de timiditate cărţile erotice?

1 2 jpg jpeg

Femeile citesc cărţi romantice care le hrănesc dorinţa de suspans. Bărbaţii, romane cu aventuri. Dacă tragi linie, reprezentantele sexului slab au la activ mai multe pagini citite decât tabăra masculină.

Egalitate între sexe

În cazul literaturii erotice, se schimbă foaia. Studiile arată că şi femeile, şi bărbaţii savurează cărţi cu mesaj pur sexual.

De ce? Cercetătorii au descoperit o grămadă de motive. Unii sunt curioşi să „vadă“ cum se desfăşoară activitatea la alţii. Iau cărţile erotice drept materiale de studiu al corpului uman. Alţii îşi examinează propriul corp şi ţin cont de ce anume îi excită. Unii se vindecă de timiditate.

Citind, se obişnuiesc cu ideea şi cu nevoia de a face sex, cu modul în care funcţionează lucrurile în aşternut şi încep să trateze sexul, până atunci subiect tabu, ca pe ceva normal.

Mulţi sunt cei care citesc cărţi erotice pentru a-şi „nota“ expresii sexuale, din dorinţa de a-şi surprinde partenerul atunci când le rostesc în pat. Până la urmă, literatura erotică te poate scoate din cochilia ta şi te învaţă, teoretic, cum să faci sex.

Te-ar mai putea interesa şi:

- Masaj erotic? De ce nu!

- Descoperă ce-ţi arată visele erotice

- Adu-ţi partenerul pe culmile plăcerii prin masaj erotic

Dă frâu liber fanteziilor

Specialiştii spun că „literatura erotică este un tărâm de dezinhibare a creativităţii, unde cititorii pot găsi ajutor pentru momentele de blocaj ale propriei intimităţi“.

Lena Rusti spune că lectura erotică poate fi şi o variantă de eliberare a unor frustrări intime. E însă valabilă şi reciproca, pentru că citind astfel de cărţi, în speranţa că vei depăşi unele inhibiţii, poţi avea surpriza să te trezeşti cu altele noi.

Asta depinde mult de „convingerile persoanei şi de contextul lecturii“.

Lena Rusti, Psiholog Mentarex, Bucureşti

2 jpg jpeg

Lectura poate deveni un mod de comunicare între parteneri, pentru a se ajuta reciproc să ajungă în locul comun al aşteptărilor sexuale.

Dacă însă această lectură se aşază pe fondul unor mari inhibiţii, lectura poate crea exact efectul opus, astfel încât cititorul alege să se simtă descurajat şi neadecvat, pentru că el nu este în stare să se exprime sexual dezinhibat.

INFO: 60% din femei preferă cuvintele vulgare în pat.