Motivul pentru care al─âptarea scade libidoul

1 2 jpg jpeg

Lipsa apetitului sexual este de multe ori motiv de dispută între parteneri mai ales după ce vine pe lume un copil.

De┼či este ┼čtiut faptul c─â libidoul nu este niciodat─â constant, mai ales ├«n cazul femeilor, dorin┼úele sexuale alterneaz─â ├«n func┼úie de perioadele pe care le traverseaz─â, de sarcin─â, menstrua┼úie.

Alăptarea, amortizorul vieţii sexuale

Trebuie bine punctat faptul c─â exist─â o leg─âtur─â emo┼úional─â ├«ntre al─âptare ┼či libidou. ├Än aceast─â perioad─â proaspetele m─âmici au nevoie de tot sprijinul partenerului pentru c─â sunt invadate de foarte multe schimb─âri care se produc ├«n mod natural at├ót la nivel mintal c├ót ┼či hormonal.

├Än general cam 1 din 4 cupluri recunosc c─â dup─â na┼čtere libidoul scade considerabil.

Lucru care din punct de vedere psihologic este normal mai ales c─â acum orice semn al celui mic reprezint─â o panic─â p├ón─â c├ónd se obi┼čnuiesc cu reac┼úiile.

Afl─â care sunt beneficiile al─âpt─ârii asupra copilului AICI

Schimb─ârile fizice un factor dur

├Än momentul ├«n care organismul unei femei este supus schimb─ârilor mai ales ├«n plan fizic ┼či atrac┼úia sexual─â are de suferit. ├Än primul r├ónd atunci c├ónd ai ├«nceput s─â al─âptezi s├ónii ├«ncep s─â se lase, iar acest aspect favorizeaz─â sc─âderea apetitului sexual. Cantitatea de lapte care apare imediat dup─â na┼čtere las─â urme pe s├ónii proaspetelor m─âmici, apar posibilele vergeturi, dar ┼či sensibilitatea la nivelul mameloanelor, aspect care poate influen┼úa considerabil calitatea actului sexual.

├Än aceast─â perioad─â s├ónii nu mai sunt considera┼úi ca fiind un organ sexual, tocmai din aceast─â cauza este posibil s─â observi o u┼čoar─â repulsie ├«n momentul ├«n care ├«i atungi. Mai mult de at├ót, exist─â toate ┼čansele ca ├«n timpul partidei s─â se scurg─â lapte din s├óni mai ales ├«n momentul orgasmului. Aspect deloc pl─âcut de c─âtre niciunul dintre parteneri. Dup─â na┼čtere se recomand─â un repaos de 6 luni pentru a-i permite organismului s─â se odihneasc─â.

Schimb─ârile psihologice distrug libidoul

Momentul al─âpt─ârii este un amalgan de sentimente pentru proasp─âta m─âmic─â. Trebuie s─â aib─â grij─â de corpul s─âu s─â ├«┼či revin─â la formele ini┼úiale, este stresat─â pentru c─â trebuie s─â aib─â grij─â de cel mic ┼či mai ales dac─â este ┼či primul copil, intervine procesul de al─âptare care adesea este dureros sau obositor, plus c─â poate s─â apar─â ┼či depresia post partuum.

├Än aceste momente s├ónii sunt puntea de leg─âtur─â dintre mam─â ┼či copil, astfel c─â poate ap─ârea confuzia la nivel mintal privind cum un simbol considerat caracteristic feminit─â┼úii ┼či sexualit─â┼úii acum este transformat. Aten┼úia este ├«ndreptat─â spre copil, f─âc├ónd abstrac┼úie de ce este ├«n jur.

Din p─âcate ├«n aceast─â conjunctur─â b─ârbatul nu prea are foarte mult spa┼úiu, aceasta este o etap─â primordial─â pentru m─âmic─â ┼či copil. Acum este riscul cel mai mare de rupere a rela┼úiei de cuplu.

Al─âptarea vine la pachet cu activitatea hormonal─â

Al─âptarea are efecte secundare despre care se vorbe┼čte mai pu┼úin, acum se realizeaz─â sub┼úierea pere┼úilor vaginali, se diminueaz─â lubrifierea vaginal─â favoriz├ónd astfel actul sexual nepl─âcut ┼či jenant.

Acum se declan┼čeaz─â ┼či secre┼úia prolactinei, hormonul responsabil de produc┼úia de lapte ┼či de ata┼čarea mamei de bebe , dar ┼či

, hormonul care favorizeaz─â dragostea de copil.

Exist─â totu┼či ┼či cazuri fericite ├«n care schimb─ârile hormonale sunt total opuse celor expuse mai sus, iar activitatea sexual─â nu are foarte mult de suferit, dar aceste cazuri sunt ├«n propor┼úie de 1%.