Motivele pentru care dispare apetitul sexual la femei

1 2 jpg jpeg

Sexul este o activitate fizică care este comandată de către creier, conform unor factori psihologici dorinţa sexuală este un act natural care odată cu vârsta suferă anumite modificări. Din păcate nu este singurul factor care influentează acest proces natural.

În momentul în care o femeie se confruntă cu această problemă, şi anume scăderea semnificativă a apetitului sexual, o serie de factori negativi se răsfrâng asupra vieţii atât personale cât şi profesionale. De asemenea este posibil să te confrunţi şi cu o tulburare de dorinţă sexuală hipoactivă.

Probleme de comunicare în cuplu

În primii ani de relaţie totul este frumos, însă o dată cu trecerea anilor se produc anumite modificări atât pe plan profesional cât şi pe plan personal.

În cazul în care nu poţi comunica cu partenerul şi mai intervin şi schimbări majore în relaţie precum naşterea unui copil care atrage de la sine schimbarea priorităţilor, apetitul sexual poate avea de suferit, mai ales în perioada imediat următoare naşterii. Aspect care de multe ori nu poate fi înţeles în totalitatea de către parteneri, aspecta care va favoriza apariţia anumitor tensiuni în cuplu.

Stresul partenerului de la muncă adus acasă şi lipsa de comunicare pot pune mai multe paie pe foc şi astfel se va crea o situaţie care cu greu va putea fi stăpânită.

Află ce afecţiuni îţi afectează viaţa sexuală AICI

Scăderea nivelului de testosteron

Acest hormon este responsabil de dorinţa sexuală la ambele sexe, mai ales că el îşi are apogeul în jurul vârstei de 20 de ani la femei, aflându-se apoi în scădere până la menopauză când scade dramatic.

În cazul în care în timpul sarcinii ai luat mai multe kilograme, eşti la prima naştere şi tot procesul ulterior ţi se pare dificil şi nu are cine să te ajute, se poate instala cu uşurinţă depresia sau te poţi confrunta cu afecţiuni precum endometrioza, tulburări tiroidiene, aspecte care bineînţeles că afectează dorinta sexuală a femeii atât la nivel psihic cât şi fizic.

Anumite medicamentele

Dacă eşti nevoit să administrezi antidepresive, anticoncepţionale sau un tratament pentru ţinerea sub control a tensiunii arteriale, atunci dorinţa sexuală este posibil să fie afectată, mai ales că şi testosteronul este în scădere iar circulaţia sangvină datorită tensiunii arteriale oscilante are şi ea de suferit.

Circulaţia sangvină joacă un rol important în apetitul sexual.

În plus, nivelul hormonului androgen este într-o permanentă scădere cu vârsta. Pe măsură se anii trec, femeile nu mai acordă aceeaşi importanţă actului sexual precum o face bărbatul.