Motive pentru care îţi vine să urinezi în timpul sexului

1 2 jpg jpeg

O anumită poziţie poate declanşa nevoia de a urina

În cazul în care partenerul tău are o burtă mai proeminentă, anumite poziţii sexuale ar putea pune presiune asupra intestinelor, implicit a vezicii urinare, de unde şi nevoia de a merge la baie. Trecerea de la poziţia misionarului la femeia deasupra ar putea atenua nevoia urgentă de a urina.

Uscăciune vaginală

Senzaţia de uscăciune vaginală este un simptom frecvent al premenopauzei sau al menopauzei - atunci când nivelul de estrogen scade. Estrogenul ajută la menţinerea umidităţii şi lubrifierii vaginului, precum şi a tractului urinar. Astfel, atunci când membranele tractului urinar sunt uscate, unele femei simt nevoia de a urina chiar dacă nu le vine neapărat să facă asta. Folosirea lubrifianţilor sau a tratamentelor pe bază de estrogen ar trebui să elimine această problemă.

Nevoia de a urina este însoţită de durere

Dacă simţi durere sau o senzaţie de arsură în timpul urinării, este foarte probabil să suferi de o infecţie urinară sau una vaginală. În plus, dacă observi un miros ciudat al urinei, ca de drojie, sau modificări în ceea ce priveşte culoarea acesteia, trebuie să te adresezi neapărat unui medic care să-ţi prescrie antibiotice.

Simţi nevoia permanentă de a urina

În cazul în care simţi tot timpul nevoia de a merge la baie, însă elimini de fiecare dată foarte puţină urină, este foarte probabil să suferi de prolaps uterin. Prolapsul uterin reprezintă schimbarea poziţiei uterului, prin alunecarea sa. Prolapsul uterin poate fi incomplet atunci când uterul se deplasează până în vagin, sau complet când o parte a acestuia iese din vagin.

Afecţiunea apare din cauza pierderii tonusului muscular ca rezultat al îmbătrânirii, a leziunilor provocate în timpul naşterii, a obezităţii, a constipaţiei sau tusei cronice.

Nevoia permanentă de a urina apare din cauza presiunii exercitate de uter asupra vezicii urinare. Prolapsul uterin se poate corecta prin intervenţie chirurgicală sau prin administrarea de ovule cu estrogen, în funcţie de caz.